Fiat je pobedio na „Key Awards“ takmičenju za 2020. godinu

 

Dve reklame koje je napravio brend Fiat, sa jedinstvenom muzičkom podlogom i velikim zvezdama poput Leonarda Dikaprija, i dvojca Sting i Shaggy, osvojile su prvu nagradu u kategorijama „Muzičke obrade – Licenciranje“ i „Originalna muzika“

Brend Fiat je osvojio dva priznanja, u kategorijama „Muzičke obrade – Licenciranje“ i „Originalna muzika“, na 52. takmičenju „Key Awards“ za 2020. godinu. U pitanju je poznati festival koji slavi medijska emitovanja na TV-u, bioskopu, internetu i mobilnim uređajima. Organizuje ga Media Key Group, koja objavljuje važne časopise iz industrije i služi kao standard za direktore marketinga u Italiji. Svake godine, za ove nagrade – koje su jedne od najpoželjnih u zemlji – se prijavljuju najveće kreativne agencije koje postoje.

„Veoma sam ponosan na ove dve prestižne nagrade, kojima je nagrađen odličan rad mog tima i predstavlja dva miljokaza za brend Fiat: 120 godina istorije, i početak nove ere sa izlaskom potpuno električnog modela New 500 na tržište“, rekao je Olivije Fransoa, predsednik brenda Fiat. „Nije slučajnost da globalno važni talenti obeležavaju ova dva bitna momenta. Sting i Shaggy su dodali slavu reklami namenjenoj proslavi 120. godišnjice brenda Fiat, uz istovremeno objavljivanje njihovog novog singla. Za debitovanje modela New 500 i pre svega za predstavljanje nove misije brenda Fiat, Leonardo Dikaprio je prihvatio našu viziju i podelio naše vrednosti i ciljeve“.

„Key Award“ nagrada 2020. godine za „Originalnu muziku“ je dodeljena za video nazvan „Reinkarnacija“, koji se fokusira na New 500, prvi potpuno električni model kompanije FCA, u kojem glumi Leonardo Dikaprio – američki glumac i aktivista koji je već preko dvadeset godina uključen u borbu protiv klimatskih promena i zaštite bioraznovrsnosti. Zbog toga je ovaj Oskarovac odmah prihvatio projekat i i tako dao svojevrsni pečat odobrenja za model New 500: koji je jednostavan, visokotehnološki, povezan i predivan. Video „Reinkarnacija“ postavlja pitanja o životu, njegovoj evoluciji i o brendu Fiat, i pronalazi odgovore u tome što je reč o kultnom modelu. Proizveden od strane kreativne agencije Doner i režiran od strane Džosefa Kana (koji je radio i sa Dženifer Lopez, U2, Lejdi Gagom i Tejlor Svift) za Movi Magic produkcijsku kuću, reklama priča priču o brendu koji se transformisao tokom godina, koji je inspirisao promenu od 1957. godine, u poslednjim rečima samog videa. Evokativne slike i maestralnu interpretaciju Leonarda Dikaprija prati privlačni muzički aranžman koji je napravio Flavio Iba za kuću Red Rose Productions. Maestro je rekao: „Takmičenje „Key Awards“ ima svoje mesto u istroji, kao najdugotrajnije takmičenje u italijanskoj reklamnoj industriji. Veoma sam ponosan na ovu pobedu, pre svega što sam imao priliku da učestvujem na tako važnom projektu za Fiat, uključujuće planetarne talente, i što sam radio sa Olivijeom Fransoa na predstavljanju kultnog modela New 500“.

Nagrada je takođe dodeljena za poduhvat „Porodica 120. modela 500, Shaggy i Sting“, u kategoriji „Muzičke obrade – Licenciranje“. Video je napravljen prošle godine da prati izlazak na tržište porodice „120.“ modela 500, game za pamćenje koja se sastoji od modela 500, 500X i 500L. Fokus integrisanog, multimedijalnog komunikacijskog projekta, u kojem učestvuju Sting i Shaggy, i singl Just One Lifetime, numera sa njihovog albuma 44/876, koji je nagrađen Gremijem. Reklama se završava sa izjavom „FIAT, pokreću ga snovi još od 1899.“, naglašava kako je, tokom 120 godina, brend Fiat ostao uz svoje kupce u ispunjavanju njihovih potreba, transformišući svako putovanje – koliko god trajalo – u san. U isto vreme, video podseća na stav sa kojim brend gleda u budućnost, crpeći inspiraciju iz sna o isporučivanju svima dostupne, pristupačne tehnologije. Napravljen od strane kreativne agencije Leo Burnett, sa medijskim planiranjem od strane agencije Starcom, reklamu je Džozef Kan snimio u Barseloni, koji je takođe režirao i spot za pesmu Just One Lifetime, za koju je Fiat medijski sponzor.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *