FIAT započeo proizvodnju svog novog modela New Fiat 600e

Nakon zvanične prezentacije u Lingotu 4. jula, redovna proizvodnja modela New Fiat 600e u fabrici Stellantis u Tikiju (Tychy) je počela 7. septembra. Prvi proizvedeni 600e je vrhunski model La Prima u narandžastoj „Sun of Italy“ boji.

Novi Fiat 600e kombinuje najbolje osobine B i B-SUV segmenta kako bi pružio prelep, radostan i ugodan doživljaj vožnje, označavajući povratak brenda u B-segment. To je idealno rešenje za ljubitelje gradova i savršeno otelotvorenje vrednosti brenda – italijanskog stila i održivosti.

Model se odlikuje odličnim električnim performansama, s električnom autonomijom većom od 400 km prema WLTP kombinovanom ciklusu i više od 600 km u gradskom ciklusu, i nudi najmodernije sigurnosne karakteristike. Dostupan u 2 različite potpuno električne verzije, New Fiat 600e La Prima i New Fiat (600e)RED, model New Fiat 600e je rešenje, pogodno za porodice, za potpun doživljaj čistog italijanskog Dolce Vita koncepta, uz brigu za životnu sredinu i društvena pitanja.

O Tikiju

Fabrika Tikiju je započela proizvodnju 1975. godine kao proizvođač FIAT brenda i trenutno primenjuje trosmenski sistem zapošljavajući više od 2.000 ljudi. Njen portfolio proizvoda uključuje modele koji su osvojili prestižnu nagradu Evropski automobil godine, kao što su Jeep Avenger 2023. godine, Fiat 500 2008. godine i Fiat Panda 2004. godine. Proizvodnja se sprovodi na osnovu Stellantis

Production Way sistema, putem kojeg fabrika efikasno obavlja svoje zadatke u svakom segmentu aktivnosti, uključujući kvalitet i energetsku efikasnost, uz puno uključenje zaposlenih. Od početka proizvodnje 1975. godine do decembra 2022. godine, fabrika u Tihom je proizvela impresivnih 10,8 miliona automobila.

 

FIAT Srbija

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *