GOOD DESIGN nagradio tri modela Kia

Kia je za čak tri svoja najnovija modela – veliki SUV Sorento, limuzina Optima i koncept Trail’ster (nastao na osnovu modela Soul) – osvojila prestižne nagrade GOOD DESIGN 2015 u kategoriji prevoznih sredstava.
– Kia Sorento, Optima i Trail’ster nagrađeni u kategoriji prevoznih sredstava – Drugu godinu zaredom Kia s tri nagrade GOOD DESIGN – Proizvode ocenjuju na osnovu dizajna, tehnologije, oblika, materijala, upotrebljivosti, učinkovitosti i ekološke osetljivosti To je druga godina zaredom da je Kia dobila priznanja GOOD DESIGN za tri svoja modela, jer su prošle godine nagrađeni luksuzna limuzina Kia K900 (na nekim tržištima se pojavljuje pod imenom ‘Quoris’), električni Soul EV i koncept GT4 Stinger.

Kia Trail'ster (Medium)

Žiri GOOD DESIGN, koji čine nezavisni stručnjaci s područja dizajna, automobilske industrije i medija, koji pokrivaju dizajn, Kijine modele je ocenjivao na osnovu različitih kriterija – inovativan dizajn, nove tehnologije, oblik, materijali, izrada, koncept, upotrebljivost, energetska učinkovitost i ekološka osetljivost.

Kijino globalno dizajnersko odeljenje, koje od 2006. godine vodi Peter Schreyer, dobitnik je brojnih priznanja za svoj dobro obavljen i inovativan rad, kao i za doprinos Kijinoj neprekidnoj rasti zadnjih godina.

Nagrade GOOD DESIGN, koje podeljuju od 1950. godine nagrađuju najinovativnija i najnovija dizajnerska rešenja s područja industrije, proizvoda i grafike iz celog sveta. Svake godine nagrađuju dizajnere i proizvođače iz 50-ak zemalja, a u svojoj dugogodišnjoj istoriji nagrađivali su zaista različite proizvode – od spajalice za papir do Boeinga 787 Dreamliner i NASA-inog svemirskog broda.

 

Kia Motors Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *