Grupacija Hyundai-Kia dobija veliko kadrovsko pojačanje

Iz grupacije Hyundai-Kia izveštavaju da je gospodin Albert Biermann postao novi šef testiranja vozila i razvoja sportskih performansi vozila. Gopodin Biermann biće stacioniran u korporativnom centru za istraživanja i razvoj u Namyangu (Južna Koreja), gde će biti zadužen za vođenje razvoja sportskih modela Hyundai i Kia, kao i svih inženjerskih projekata koji se tiču vožnje i upravljanja, bezbednosti, pouzdanosti i smanjenja buke i vibracija.

Njegovo imenovanje će ubrzati dolazak novih sportski nastrojenih vozila i tehnologija, a sasvim sigurno će i poboljšati dinamične sposobnosti celokupne game modela. Korporacija namerava postati tehnički lider na području vožnje i upravljanja praveći vozila koja su vodeća u svojim razredima po uživanju u vožnji. Dolaskom Nemca trebao bi se popraviti i Hyundaijev angažman WRC reliju, a sve te nove tehnologije trebale bi pomoći ne samo u reliju nego i u svakodnevnoj vožnji na cesti.

57-godišnji Biermann se prikjlučuje korejskom gigantu početkom aprila 2015., a sa sobom donosi više od 30 godina iskustva u razvoju sportskih vozila. Od 2008. godine u BMW-u M obavlja dužnost potpredsednika Engineering BMW M Automobiles i BMW Individual. Bavarskom gigantu se priključio daleke 1983. i bio je jedan od ključnih ljudi u razvoju performansi i dinamike većine BMW-ovih najpoznatijih trkaćih i putničkih modela.

Albert Biermann

Biermann je rekao: “Ne bih mogao biti uzbuđeniji zbog priključivanja Hyundai Motor Group. To je kompanija koju sam pomno pratio, jer se vrlo uspešno borila sa konkurencijom i brzo uspostavila jaku bazu stranaka u Evropi. 2015. je ključna godina za brend, jer će lansirati mnoge nove modele i počinje sa svojom drugom sezonom u WRC-u, tako da jedva čekam novi izazov.”

Woong Chul Yang, potpredsednik Hyundai Motor Company i šef Hyundai-Kia centra za istraživanja i razvoj, dodao je: “ Gospodin Biermann je neosporni stručnjak i njegova stručnost i iskustvo će nam itekako pomoći u razvoju novih vozila Hyundai i Kia kako bi bila još bolja u vožnji, kao i  pri ubrzanju prenosa inovativnih tehnologija u putničke i moto-sport modele.”

Pre nekoliko meseci je Hyundai Motor otvorio svoj novi evropski test centar na čuvenom nemačkom Nürburgringu, koji će kompaniji omogoćiti efikasnija i preciznija testiranja pouzdanosti i voznih karakteristika novih vozila.

 

Hyundai Motors PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *