IONIQ 5 N ušao među tri najbolja svetska finalista na World Car Awards 2024.

IONIQ 5 N kompanije Hyundai Motor je među tri najbolja na svetu finalista u izboru za World Performance Car – najbolji automobil visokih performansi 2024.

World Car Awards objavio je na ceremoniji tokom Međunarodnog sajma automobila u Ženevi troje najboljih u svetu finalista ovogodišnjeg takmičenja. World Car Awards je godišnji događaj koji uključuje više od 100 međunarodnih sudija koji automobile ispituju na probnim vožnjama i glasaju za vozila koja ispunjavaju uslove.

Nominacije Hyundai Motor za ovogodišnje takmičenje odražavaju rastući trend kompanije na globalnoj sceni i nadovezuju se na prethodne uspehe u takmičenjima za World Car Awards. Hyundai Motor IONIQ 5 i IONIQ 6 bili su uzastopni trostruki pobednici 2022. i 2023. u World Car izborima za automobil godine (World Car of the Year), električno vozilo (World Electric Vehicle) i dizajn automobila godine (World Car Design of the Year), respektivno.

Predstavljen u julu 2023, IONIQ 5 N predstavlja novi segment električnih vozila visokih performansi zahvaljujući novim tehnologijama i poboljšanim mogućnosti za trkačke staze. On je tek prvi korak u N strategiji elektrifikacije. Kombinuje Električno-globalnu modularnu platformu Hyundai Motor Group (E-GMP) sa N tehnologijama razvijenim u auto-sportu i koristi N ekspertizu iz elektrifikovanih „Pokretnih laboratorija“ kako bi se maksalno uvećale mogućnosti za postizanje visokih performansi EV.

Konačni pobednici World Car Awards 2024 biće objavljeni uživo na ceremoniji dodele nagrada tokom Međunarodnog sajma automobila u Njujorku (NYIAS) 27. marta 2024.

 

Hyundai Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *