Kia predstavila koncept manjeg SUV-a KX3

Korporacija Kia Motors (u Kini zajedno s kineskim partnerom posluje kao Dongfeng Yueda Kia – DYK) nedavno je u kineskom gradu Guangzhou predstavila koncept KX3 koji će biti Kijin predstavnik u klasi manjih sportskih terenaca (SUV-B), a namenjen je isključivo kineskom tržištu.

Svetska premijera koncepta biće na salonu automobila u kineskom Guangzhou-u, gde će jedinstven izgled vozila pokušati privući mlade Kineze, koji traže vozilo visoke vrednosti, vrhunskog kvaliteta i žive dinamično. Kijin najnoviji koncept ilustruje kakav bi trebao izgledati njihov manji sportski terenac u ovoj brzo rastućoj klasi kineskog automobilskog tržišta.

Koncept KX3 karakterišu SUV izgled sa sportskim detaljima, kupeovske staklene površine, mali zadnji spojler, blago rastuća bočna linija i mišićavo oivičenje točkova. Kijina karakteristična maska, koja podseća na tigrov nos, dobila je novi mat hromirani okvir, koji se nalazi ispod pozamašnih LED farova. Robusnost koncepta pored visoke udaljenosti od poda i sveprisutnog hroma naglašavaju još i pogon na sva četiri točka i stabilnost kako na asfaltu tako i izvan njega. Rezultat je atraktivan izgled manjeg sportskog terenca, koji obećava upotrebljivost i dinamičnu vožnju.

kiakx3conceptfrontquartermedium

Svojom dužinom 4260 mm, širinom 1.765 mm i međuosovinskim rastojanjem (2.590 mm) koncept KX3 putnicima nudi puno prostora u kabini. Svojom visinom od 1.630 mm vozačima nudi dobar pregled oko vozila – kako na asfaltu tako i po bespućima – a istovremeno sa 400-litarskim prtljažnim prostorom i potpuno ravnim prtljažnim dnom pruža dodatnu dozu upotrebljivosti.

Koncept KX3 će pokretati Kijin visokotehnološki 1,6-litarski turbo benzinski motor s direktnim ubrizgavanjem goriva (T-GDI), koji je uparen s naprednim 7-stepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom (DCT), a vozačima će pružati užitak u vožnji. Pogon na sva četiri točka, zajedno sa moćnim T-GDI motorom, vozačima pruža stabilnost u svim uslovima vožnje.

Šasija KX3 napravljena je kako bi osvojila maksimalnih 5 zvezdica po kineskom sigurnosnom standardu C-NCAP, a zbog povećanja pasivne sigurnosti su povećali upotrebu vrlo čvrstog čelika duž cele karoserije.

kiakx3conceptrearquartermedium

Kabina s visokokvalitetnim materijalima dizajnirana je s ciljem pružanja maksimalne udobnosti, a Kijine najnovije tehnologije povezivanja – s jednostavnom upotrebljivošću na pametnim telefonima – trebale bi zadovoljiti potrebe mlađih kupaca. Koncept KX3 obećava bogatu standardnu opremu i šarolik izbor dodatne opreme, što bi trebalo privući brojne stranke.

Koncept KX3 osmišljen i napravljen isključivo za kinesko tržište. U Kiji zasad još ne mogu potvrditi serijsku proizvodnju koncepta KX3.

 

Kia Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *