Kia Sportage Black Design

Kia Motors je predstavila posebnu varijantu Sportage Black Design koja ovaj uspešan model ulepšava atraktivnim crnim spoljnim detaljima. Proizvodnja Sportagea u izvedbi Black Design nedavno je počela u Kijinoj evropskoj fabrici u slovačkoj Žilini, a prodaja je već krenula.

Emilio Erera, izvršni direktor u Kia Motors Europe, rekao je: “To je prvi Black Design model u Evropi koji će vizuelnim ulepšanjima dodatno povećati privlačnost Sportagea i ponuditi još jednu opciju personalizacije. Sportage je jedan od naših najprodavanijih modela u Evropi i predstavlja najvrednije vrednosti brenda Kia – odličan dizajn, inovativne tehnologije i vrhunski kvalitet.”

Nova ograničena serija opreme dodaje atraktivne sjajne crne dodatke eksterijera, uključujući novu masku, ukrasne okvire i krovne nosače
Sportage Black Design zadržao je elegantan dizajn uobičajenog Sportagea, dok je unapređen ekskluzivnim dodacima crne sjajne boje koji autu daju dinamičan novi izgled. To su između ostalog drugačija motorna maska i otvori za protok vazduha, prednja i zadnja ukrasna zaštita podvozja, novi farovi, prednja svetla za maglu, kao i krovni nosači crne sjajne boje. Pored toga ova varijanta ima i crne sjajne bočne pragove.

Sportage Black Design je napred i pozadi dobio i novi zatamnjeni logotip Kia, dok je srebrni natpis ‘Sportage’ – takođe zamenjen crnim sjajnim slovima – sada rastegnut preko centralnog dela prtljažnih vrata. 17-inčni aluminijumski naplaci su takođe crni, sa zatamnjenim logom Kia u središtu naplataka i sa ručicama vrata u boji karoserije umesto dosadašnjih hromiranih.

Na raspolaganju sedam boja karoserije
Ograničena serija modela kupcima će nuditi 7 boja karoserije skladnih sa tamnijim dodacima čime dočaravaju agresivniji izgled. To su crna (Pearl Black), dve bele (Deluxe White, Casa White), dve srebrne (Lunar Silver, Penta Metal), crvena (Infra Red) i plava (Blue Flame). U kabini je Sportage Black Design dobio premium tekstilne presvlake i kožom presvučeni upravljački obruč, ručicu menjača i naslone za ruke u vratima. Na nekim tržištima u ponudi će biti i presvlake od prave ili veštačke kože.

Bogata standardna oprema za još više udobnosti i bezbednosti
Sportage Black Design kupcima nudi visok stepen opremljenosti. Po pitanju udobnosti i bezbednosti standardno nudi električno podešavanje vozačevog sedišta u lumbalnom delu, električno pomeranje bočnih ogledala sa LED osvetljenjem tastera, automatsko delovanje brisača i automatsko zatamnjivanje retrovizora u kabini, dvozonski automatski klima uređajprednje i zadnje parking senzore.

Info/zabavni sistem sa 8-inčnim ekranom osetljivim na dodir takođe u standardnoj opremi nudi Kijin najnoviji telematski sistem UVO Connect ‘faze II’ i platforme Apple CarPlayAndroid Auto. Sistem omogućava različite funkcije ‘povezanog vozila’ za još više udobnosti prikazujući informacije kao što su npr. cene goriva i lokacije obližnjih pumpi, lokacijeraspoloživost parking mesta u realnom vremenu i saobraćajne informacije uživo.

Kijini najnoviji sistemi asistencije raspoloživi u modelu Sportage Black Design su npr. sistem za održavanje vozila na voznoj traci (LKAS), automatsko zasenjivanje farova (HBA), inteligentno upozoravanje na ograničenja brzine (ISLW) i sistem za upozoravanje vozača na dekoncentrisanost (DAW).

U ponudi je pet motora, između ostalog i dizel laki hibrid ‘EcoDynamics+’
Sportage Black Design kupcima pruža mogućnost izbora čak pet motora. 1,6-litarski T-GDi turbo benzinski motor proizvodi 177 KS, a njegov najveći obrtni moment iznosi 265 Nm, dok npr. atmosferski 1.6 GDI benzinski motor sa 132 konjske snage ima najveći obrtni moment od 161 Nm. Sportage takođe nudi tri varijante 1,6-litarskog dizel motora Smartstream. Prva je klasična dizel varijanta sa 115 KS i obrtnim momentom od 280 Nm, a druga ima najveću snagu 136 KS i obrtni moment od 320 Nm. Treća opcija je Kijin novi EcoDynamics+ 1.6 CRDi 48-voltni motor sa lakim hibridom koji ima identičnu snagu i obrtni moment kao i druga varijanta (136 KS,320 Nm), uz niže emisije.

U zavisnosti od motora Sportage Black Design može imati prednji ili 4×4 pogon te šestostepeni ručni ili sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom.

 

KIA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *