Kia u Evropi prvi put u istoriji prodala 400.000 vozila godišnje

Kia Motors je krajem novembra dostigla novu prodajnu prekretnicu – prvi put u svojoj istoriji je u Evropi zabeležila 400.000 prvi put registrovanih vozila u jednoj godini. To je mnogo bolje od prošlogodišnjeg, takođe rekordnog rezultata 384.790 vozila, za što im je trebao mesec više. S ovogodišnjim povećanjem prodaje je Kijin tržišni udeo na evropskom tržištu vozila narastao na 2,9 % (2,8 % u istom periodu 2015.), a do kraja godine verovatno dostiže 3,0 %. Prodajnom uspehu je između ostalog doprineo i ulazak Kije u nove klase, što je samo još dodatno ojačalo reputaciju Kije kao proizvođača atraktivnih vozila visokog kvaliteta.

Michael Cole, izvršni direktor u Kia Motors Europe, rekao je: “Kijini dizajnerski i razvojni timovi su raširili ponudu svežih i privlačnih modela, koji su vrlo popularni kod evropskih kupaca, što će nam nesumnjivo pomoći kod ostvarivanja organskog rasta u 2016. godini.”

Trenutni uspeh Nira i Optime

Novi hibridni krosover Niro – kod nas ga očekujemo početkom iduće godine – već se potvrdio kao veliki hit, jer su kupci širom Evrope od početka prodaje u julu naručili čak 23.000 primeraka. Prodaja novog Sportaga i dalje raste, a u odnosu na 2015. veća je za čak 35 %. U prvih 11 meseci ove godine je novi Sportage s ukupno prodatih 105.317 vozila premašio celokupnu prošlu godinu.
Ponudu Kia Optime je dopunio dolazak prvih primeraka nove varijante Sportswagon, priključnog hibrida i sportskih varijanti GT.

Nove varijante su mnogo doprinele rastu od neverovatnih 214 % u odnosu na isti period prošle godine. Trenutno novi Sportswagon, koji na naše ceste stiže početom iduće godine, predstavlja skoro dve trećine (65%) prodaje Optime u Evropi. Bogatija ponuda nove Optime povećava Kijinu popularnost u D klasi, pogotovo među flotnim kupcima.

 

Kia Motors PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *