Ko je najbrži tinejdžer u Formuli 1 ?

Za većinu njegovih vršnjaka tinejdžerske godine su ispunjene strahom i hormonskim divljanjem, ali ovo kao da ne važi za sina bivšeg vozača Formule 1, Josa Verštapena. 15. maja ovaj neverovatni dečak ušao je u istoriju Formule 1 kao najmlađi vozač ikada. Sada je definitivno najmlađi vozač koji je i osvojio titulu!

Njegov meteorski uspon otpočeo je čim je kročio u Red Bull TAG Heuer tim prošle godine, jer je ovaj momak pokazao izuzetnu zrelost i hrabrost, netipičnu za ovaj uzrast. Osim što je najmlađi osvajač Formule 1, Maks je ujedno i najmlađi vozač koji je nastupao u ovom sportu, ali i najmlađi osvajač bodova, kao i najmlađi vozač koji se popeo na podijum. Osvojivši 25 poena na trci u Španiji, Maks je tako „prešišao“ oca koji toliko poena nije sakupio tokom čitave karijere profesionalnog vozača. Takođe je oborio rekord Sebastijana Fetela koji je svoju prvu pobedu odneo sa 19 godina.

GP Espagne 2016 (13)

U svetu Formule 1 gde je publika gladna adrenalina, drskosti i noviteta, Maks je definitivno senzacija i osveženje. Mnogi ga porede sa čuvenim Senom, jer iako mlad pokazuje određeni prkos koji je bio svojstven čuvenom vozaču. Kažu da je Maks odbio poslušnost tima da na trci u Singapuru kada je imao devetu poziciju, u samom finišu propusti vozača Sainsa, na čijem automobilu su bile nove gume, sa idejom da proba da sustigne Serhija Pereza. Njegov odgovor zapanjio je sve: “Neću da ga pustim.”

GP Espagne 2016 (4)

Predviđaju mu sjajnu budućnost i prognoziraju da će imati šampionsku karijeru. Veruje se da je Maks jedan od najvećih talenata u poslednjih nekoliko decenija. Njegov talenat je bio vidljiv i dok je vozio karting. Maks je definitivno oličenje TAG Heuer slogana #DontCrackUnderPressure.

GP Espagne 2016 (14)
Biti jedinstven, različit i prvi, oduvek je bila filozofija čuvenog brenda koji staje samo iza najboljih. Maks je mlad, perspektivan, borben i dinamičan, što na savršen način predstavlja moto čuvenog švajcarskog brenda.

 

TAG Heuer PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *