Kompanija Corp Intell, zastupnik Ace Europe, predstavila je balistička zaštitna stakla

Na ekskluzivnoj prezentaciji, koja je juče održana na strelištu Alfa, u Bubanj potoku, kompanija Corp Intell, zastupnik Ace Europe, predstavila je svoj proizvod, balistička zaštitna stakla od polikarbonskog laminata proizvedena u Kanadi.

Svi prisutni posetioci iz državnih, bezbednosnih, vojnih, policijskih službi, kao i privatnog sektora, obezbeđenja, auto industrije i osiguranja, imali su priliku da se uvere u efikasnu zaštitu pre svega ljudskog života, kao i imovine. Upotreba Ace Europe proizvoda, na evropskom tržištu kreće upravo iz Srbije, a iskustvo od preko 20 godina na tržištima SAD i Kanade garantuje uspeh kako u javnom, tako i u privatnom sektoru.

Prilikom demonstracije sva zaštitna stakla, koja se proizvode u Kanadi, izdržala su test pucanja iz pištolja vojno-policijskog kalibra 9 mm, potom puške “pumparice”, kao i jurišne poluautomatske puške kalibra 7,62 x 39mm, poznatijeg kao „Kalašnjikov“.

Ključne prednosti polikarbonskog laminata leže u maloj težini materijala koja ne opterećuje objekat ili vozilo, kao i u defanzivno-ofanzivnoj karakteristici koja omogućava štićenom licu da bezbedno pasivizira napadača.

Polikarbonat se ponaša različito sa spoljašnje i sa unutrašnje strane. Ukoliko bi napadač pucao sa spoljne strane, metak ne bi prošao, ali ukoliko „vatrom“ uzvrati napadnuti iznutra, metak prolazi napolje. Ovakva osobina je veoma važna kod pripadnika vojske i policije, odnosno ovlašćenog privatnog obezbeđenja, jer im u kritičnom momentu omogućava da na napad reaguju odmah iz vozila, ili da ovako obezbeđena vrata praktično koriste kao štit.

Dolazak kompanije ACE u Srbiju sa ovim proizvodom omogućilo je partnerstvo slovenačke kompanije „ACE Europe“ i srpske „OMR grupe“. Srpskoj kompaniji, koja je prepoznatljiva u javnosti po svom članu „Britiš motorsu“, generalnom zastupniku brendova „Lend rover“ i „Jaguar“, ovo je bio logičan nastavak automobilskog biznisa, ali i poslova osiguranja i finansiranja, čime se još bavi „OMR Grupa“.

Prisutnima se obratio predsednik OMR Grupe gospodin Ostaoja Mijailović i istakao da je u vremenima koja dolaze najvažnije da zaštitimo naše živote, naš kapital i sve ono što stičemo tokom života, kao i da će se obe kompanije potruditi da sve zahteve klijenata ispune na vreme. Partnerstvo je već dalo prve plodove, jer su za balistička stakla već pokazali interesovanje iz zastupništva „Mercedesa“ u Bugarskoj, kao i kompanije iz Slovenije i Slovačke. Beograd je prvi u Evropi i sada nudi najbolji tehnološki materijal u ovoj oblasti ostatku kontinenta. Američka delegacija je zadovoljna kako sve to izgleda i krećemo prema čitavoj Evropi – zaključio je Rajko Kozmelj, iz kompanije Corp Intell, zastupnika „ACE Europe“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *