Linija S – Design se uvećala sa modelom Fiat Tipo S-Design

Nakon predstavljanja verzije 500X, linija S-Design se uvećava za modele game Tipo. Danas počinje prijem narudžbina za Fiat Tipo S-Design, automobil namenjen vozačima koji žele stil i supstancu sa savremenom, dinamičnom i karakterističnom ličnošću, a koji je premijerno predstavljen na Salonu automobila u Ženevi.

Novi Tipo S-Design, dostupan u karavanskoj i izvedbi sa 5 vrata, karakteriše smela ličnost, koja odražava osobine njegovih mladih i aktivnih kupaca. A sve to ne zaboravljajući osobine koje su doprinele uspehu modela Tipo: prostranost, funkcionalnost i fleksibilnost.

Novi Fiat Tipo S-Design uvodi novu Metropoli Grey sivu boju – koja je ekskluzivna za ovu verziju – a koja je osmišljena da dodatno upotpuni dinamičnost i karakter linije vozila Tipo. Model je dostupan u crnoj Cinema Black, crvenoj Amore Red, beloj Gelato White, te Colosseo Grey sivoj izvedbi. Pored toga, nova verzija je momentalno prepoznatljiva, zahvaljujući karakterističnoj rešetki hladnjaka sa crnim Piano Black elementima, koja obuhvata čitav prednji deo vozila i završava se još agresivnijom formom – bi-ksenonskim farovima sa istim elementima. Bi-ksenonski farovi, koji se prvi put pojavljuju na liniji vozila Tipo, imaju 30% bolje performanse u odnosu na standardne farove. Detalji u Piano Black crnoj boji nalaze se i oko ivica sportskih otvora za vazduh, kao i na retrovizorima. Nove 18-inčne alu-felne sa dijamantskom završnom obradom nude još jedan dinamičan dodir, dok zatamnjena zadnja stakla i posebni detalji, poput ručica u boji karoserije, upotpunjuju izgled.

Enterijer je potpuno restilizovan, sa sedištima presvučenim kožom i tekstilom, kao i sa taktilnom završnom obradom, koja je izabrana kako bi naglasila snažan, upečatljiv identitet ovog vozila. Konac dvostruko prošivenih sedišta, presvučenih kožim i Airtex-om odgovara onome koji je upotrebljen, u cik-cak mustri, na kugli ručice menjača i upravljaču, presvučenim “Techno-leather” kožom. Naposletku, instrument tabla je izvedena sa crnim Piano Black elementima, dok se velika maska komandne table Tecnico Grey, pruža celom širinom putničke kabine. Drugi jedinstveni detalji prisutni su na centralnoj jedinici i tapaciranim panelima vrata.

Pored niza detalja koji poboljšavaju izgled, nova verzija modela Fiat Tipo donosi najbolje od tehnologije, poput sistema UconnectTM 7” HD LIVE sledeće generacije – koji je standardan deo opreme u svim vozilima linije S-Design – opremljenog sa 7-inčnim dodirnim ekranom visoke rezolucije, te sa kapacitivnim ekranom sa mogućnostima upotrebe prstiju , kao kod savremenih tablet uređaja. Standardan deo opreme na modelu Tipo S-Design jeste sistem UConnect Link sa funkcijama Apple CarPlay i Android AutoTM, koje omogućavaju vozačima lakšu upotrebu iPhone uređaja u vozilu. Konkretno, Apple CarPlay savršeno integriše iPhone sa displejom i komandama automobila, kako bi pozivanje, reprodukovanje muzičkih sadržaja, slanje i primanje tekstualnih poruka, dobijanje smernica prilagođenih uslovima u saobraćaju i još mnogo toga, bilo moguće uz zadržavanje pogleda na putu.

Pored dobrog izgleda i sadržajnog paketa opreme, Fiat Tipo S-Design nudi i najbolje motore koji su danas prisutni u njegovom segmentu: hitri benzinac 1.4 T-Jet sa 120 KS,  visoko cenjeni turbo-dizel 1.6 Multijet sa 120 KS, u spoju sa manuelnim ili dvostrukim, automatskim DCT prenosom.  U ponudi u Srbiji  s početkom jeseni.

 

FCA Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *