Loš dan za Vesnića

Prvi takmičarski vikend ETCC-a 2014 za ASK Sport Auto Vesnić počeo je daleko od očekivanog. Deseto mesto u klasi TC2 na zvaničnim kvalifikacijama i start daleko od vrha nikako nije zadovoljavajući.

Vesnić se ubrzavao svakim izlaskom na stazu ali se to ispostavilo nedovoljnim. BMW prosto nije dovoljno slušao te srpski automobilista nije uspeo da pronađe dodatne sekunde koje vode do vrha. Ipak Vesnići u sutrašnju trku ulaze sa ciljem da se dodatno upoznaju sa automobilom i uz malo sreće dokopaju prvih bodova.

vesnic_francuska_kvalif01

„Pokušali smo da pronađemo najbolje podešavanje automobila ali jednostavno nismo uspeli. Na brzom delu staze nalazim se u vrhu ali sporim krivinama koje se prolaze bukvalno sa 50km/h prosto gubim previše vremena. Ispostavilo se da i pored toga što se konstantno ubrzavam ono što nam je predložio nemački inženjer prosto nije dovoljno za vrh. Odlučili smo da za sutrašnju trku sve promenimo. Tih 100km iskoristićemo za dodatne testove u realnim uslovima. Šanse za visok plasman su nikakve ali se ne predajemo do zadnjeg metra. Nadam se da će nas i vreme poslužiti kako bi raščistili mnoge nejasnoće koje nam se vrzmaju po glavi. Nisam imao ni previše sreće na kvalifikacijama jer sam u svojim brzim krugovima konstantno nailazio na probleme na stazi a dodatno vremena mi je oduzelo i sudijsko merenje automobila bukvalno u pola treninga kada sam krenuo po nove gume. Ipak i bez toga daleko smo iza top vozača uklasi ali siguran sam da možemo i bićemo bolji.“ – optimista je Vesnić i pored lošeg početka.

ASK Sport Auto Vesnić sutra očekuju dve trke. Prva se vozi u 10h a druga sat vremena kasnije.

vesnic_francuska_kvalif02

 

ASK Sport Auto Vesnić PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *