Mazda MX-30 osvojila pet zvezdica na Euro NCAP testiranju

 

Potpuno električnoj Mazdi MX-301 Euro NCAP je u svojoj najnovijoj seriji testova dodelio maksimalnih pet zvezdica, sa ocenom 91% i 87% u odgovarajućim kategorijama za zaštitu odraslih i dece. 91% je najbolji rezultat zaštite odraslih putnika postignut ove godine među svim testiranim vozilima.

Mazda MX-301 postigla je maksimalne bodove u testovima bočnog udara, kao i pune ocene za performans pri testu sudara za kategoriju dece od 6 i 10 godina i za frontalni i za bočni udar. MX-30 prva je Mazda koja je postigla ukupnu ocenu od pet zvezdica prema novim strožim Euro NCAP testovima. Euro NCAP 2020. uvodi nove testove kako bi udovoljili nekim dugogodišnjim potrebama u zaštiti putnika i poboljšanoj zaštiti od sudara, kao i za promociju najnovije napredne sigurnosne tehnologije.

Potpuno električni SUV za male porodice pridružio se modelima CX-5 (2017.), Mazdi6 (2018.), Mazdi3 i CX-30 (obje 2019.) u postizanju rejtinga Euro NCAP ocene s pet zvezdica.

Mazda MX-301 je impresionirala u sve četiri Euro NCAP testne kategorije: Odrasli – 91%, Deca – 87%, Učesnik u saobraćaju (sigurnost pešaka) – 68% i Sigurnosna pomagala – 73%. Ocena je rezultat tri ključna činioca: primene najnovije arhitekture vozila Skyactiv, koja se odlikuje visokom krutošću lagane karoserijske strukture koja apsorbuje udarce; širokog raspona naprednih sigurnosnih tehnologija i-Activsense koje pomažu vozačima da prepoznaju potencijalne rizike i smanje verovatnoću oštećenja ili povreda; i visokog nivoa zaštite pešaka.

Istaknuti element dizajna potpuno električnog kompaktnog porodičnog automobila su njegova Freestyle vrata, nasleđeno rešenje sa Mazde RX-8 iz 2003. godine. To, međutim, ne utiče štetno na sigurnost. U stvari, ‘analiza lomljenja deformabilnog elementa pri ispitivanju frontalnog naleta sa pomeranjem pokazala je da struktura MX-301 nije predstavljala visok rizik za putnike pri takvoj vrsti sudara’, rekli su ispitivači. ‘I pri testu naleta s boka – simulirajući sudar sa drugim vozilom uz snažni bočni udar – zaštita svih kritičnih područja tela bila je dobra i automobil je postigao maksimalni broj bodova za ova dva testa’.

Posvećena budućem društvu bez saobraćajnih nesreća, Mazda kontinuirano radi na unapređivanju sigurnosnih performansi u skladu sa Mazdinom filozofijom proaktivne sigurnosti. Vrhunska vozna dinamika, kao rezultat primene Mazdine tehnologije Skyactiv, takođe je doprinela tome da nova Mazde MX-30 postigne pet Euro NCAP zvezdica, pružajući vrlo intuitivno, ugodno, potpuno električno iskustvo vožnje. Omogućavajući automobilu lakšu sigurnu vožnju, sve primenjene tehnologije smanjuju mogućnost nesreća bez ugrožavanja Mazdinog tradicionalnog karaktera zabave u vožnji.

 

Mazda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *