Napunite Vaš telefon u Vašem Opelu bežičnim putem!

Opel sada u ponudu stavlja integrisan sistem punjenja mobilnih telefona za odabrane varijante stilski izražajnog ADAMa, omogućujući na taj način punjenje baterije telefona putem elektromagnetnog polja, redukujući nepotrebno gomilanje predmeta u kabini i potrebu za kablovima. Sve što treba da uradite je da smestite Vaš pametni mobilni telefon na integrisani punjač, nakon čega će istovremeno započeti punjenje. Sa bežičnim punjenjem, Opel OnStar i nagrađivanom IntelliLink info-zabavnom tehnologijom, CarPlay i Android Auto funkcijama, ADAM je istinski automobil koji postavlja trendove.

„Naša nagrađivana IntelliLink info-zabavna tehnologija, kompatibilna sa pametnim mobilnim telefonima, svoju premijeru je imala u Opel ADAMu, koji je savršen primer kako individualnost i tehnologija mogu biti spakovani u jedan mali automobil. Sada, sa sistemom bežičnog punjenja, kao i Opel OnStarom, mi  naš uspešni lajfstajl model iz A segmenta podižemo na još viši nivo“, rekao je Peter Kristijan Kispert (Peter Christian Küspert), potpredsednik Prodaje i postprodaje Opel grupe.

Opel ADAM

Bežično punjenje (takođe poznato i kao induktivno punjenje) koristi elektromagnetno polje u cilju transfera energije između dva objekta putem napajajuće stanice. Energija se šalje putem induktivne veze sa električnim uređajem, koji zatim može da da koristi tu energiju u cilju punjenja baterije ili radi samog funkcionisanja.

cq5dam.web.1280.1280(12)

Induktivni kalem u punjaču kreira naizmenično elektromagnetno polje a drugi induktivni kalem u mobilnom uređaju prihvata energiju iz elektromagnetnog polja i konvertuje je ponovo u eletričnu energiju koja puni bateriju.

Zahvaljujući priključnim stanicama za punjenje, tehnologija je takođe dostupna za mnoge automobile. Ipak, priključne stanice za punjenje i dalje moraju biti putem žice spojene sa električnim sistemom vozila; a u zavisnosti gde su instalirane, mogu više ili manje ulaziti u vidno polje.

Bolja ideja je ugraditi sistem za punjenje pametnih mobilnih telefona u vozilo. Bežični punjač u ADAMu je kompatibilan sa „Qi“ i „Powermat“ interfejs standardima i lociran je na srednjoj konzoli ispred ručice menjača. Vozači mogu, držeći ruke na volanu, da putem Bluetootha upare svoje pametne mobilne telefone, čije je bežično punjenje aktivirano, sa vozilom, i da primera radi obavljaju pozive ili slušaju muziku dok se uređaj u isto vreme puni.

cq5dam.web.1280.1280(13)

Zahvaljujući Opelovom OnStar sistemu personalne povezanosti i servisne asistencije, vozači ADAMa mogu takođe da pristupe moćnom 4G/LTE Wi-Fi izvoru internet signala, obezbeđujući konekciju sa brzim protokom podataka u vozilu za do sedam uređaja.

Bežično punjenje je opciono dostupno za €135 za sve članove ADAM porodice izuzev osnovne verzije (cena u Nemačkoj). Molimo Vas, kliknite na ovaj link za listu uređaja koji su kompatibilni sa bežičnim punjačem: http://www.gmtotalconnect.com/wireless-charging/

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *