Novi Alfa Romeo Tonale osvojio nagradu za dizajn „autonis“

Alfa Romeo Tonale je jedan od pobednika na poznatom takmičenju za dizajn „autonis“. Više od 14.000 čitalaca časopisa „Auto motor und sport“ glasalo je za brendov najnoviji model u izboru za „Najbolju inovaciju u dizajnu u 2022.“ u kategoriji kompaktnih terenaca. Tonale, prvi elektrifikovani model brenda, očito je prevagnuo nad konkurencijom sa 30,2 odsto glasova.

„Pobede brenda Alfa Romeo u takmičenju u dizajnu „autonis“ su jedna lepa tradicija na koju smo ponosni. Drago mi je što je novi Alfa Romeo Tonale impresionirao čitaoce časopisa „Auto motor und sport“ podjednako kao i drugi modeli našeg brenda u prošlosti. Sa modelom Alfa Romeo Tonale, ponovo smo uspešno spojili inovativnu tehnologiju i visoke funkcionalnosti sa tipično italijanskim stilom. Hteo bih da izrazim moju iskrenu zahvalnost za ovaj sjajan kompliment za naš rad u Centro Stile Alfa Romeo,“ rekao je Alesandro Macolini, odgovorni za dizajnerske projekte u okviru brenda Alfa Romeo, na ceremoniji dodele nagrada u Štutgartu.

Alfa Romeo je redovno među laureatima nagrada „autonis“, koje su ove godine dodeljene po 22. put. Prethodno, čitaoci časopisa „Auto motor und sport“ izabrali su Alfa Romeo modele Giulietta, MiTo, Giulia i Stelvio u kategoriji „Najbolja inovacija u dizajnu“ za tu godinu. U okviru „autonis“  nagrada za 2022, stručni čitaoci su bili žiri za 92 nova modela u jedanaest kategorija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *