Novi automobil i problemi za Borkovića u Belgiji

Prvu trku trećeg trkačkog TCR vikenda na stazi Spa Frankošamp, najbolji srpski automobilista Dušan Borković završio je na 16. poziciji, u 50 kg težoj Alfi, u odnosu na prethodni vikend. Srpski as je posle problema sa novim automobilom koje je imao u kvalifikacijama, na prvoj trci startovao sa 18. pozicije. Tokom ovog vikenda na startnom gridu su čak 24 automobila.

– Nisam zadovoljan ovom trkom. Sa novim automobilom sam se susreo tek na stazi, što se moglo videti i na treninzima. Oba sam praktično propustio zbog rešavanja raznih sitnih problema. Set up mi nije bio dobar ni na kvalifikacijama, ni na trci. Na sve to Alfa je dobila 20 kg, koliko je bila lakša od ostalih automobila, a ja još i 30 kg dodatog tereta na osnovu uspeha iz Bahreina. Gubio sam mnogo na uzbrdicama. Mislio sam zaista da ću uspeti da se borim, ali nisam. Spa sa njenim dugim pravcima i uzbrdicima, nikako nije povoljna za ovoliko dodatnih kilograma i našu aerodinamiku. Ne znam da li ćemo uspeti nešto da promenimo do sutrašnje trke, svakako je jako loše sa ovolikim kilogramima, rekao je Borković.

U dramatičnoj drugoj trci na stazi Spa Frankošamp u Belgiji najbolji srpski automobilista je neverovatnom vožnjom sa 19. pozicije sa koje je stratovao, stigao do 10. mesta, da bi ga u poslednjoj šikani, posle drastičnog sečenja staze, prestigao Đakomo Altoja, a naš as  trku završio na 11.mestu.

Posle dramatičnog starta trke u kojoj su se u incidentu našli Tom Koronel, Pepe Oriola I Maks Poti, vozač NIS Pertrol racing tima je sa 19. pozicije izbio na 15, a sjajnom  vožnjom je posle pet krugova bio među prvih deset vozača. Desetu poziciju je u Alfi, koja je ovog trkačkog vikenda bila teža čak 50 kilograma, srpski as držao do samog finiša trke kada ga je nesportskim potezom Altoja sprečio da osvoji novi bod. Tim našeg asa je uložio žalbu organizatorima na ovakav Altojin potez, ali je žalba iz nerazumljivih razloga, s obzirom da je Altojin prekršaj bio očigledan, odbijena.

 -Nisam skroz zadovoljan. Ostao sam bez bodova jer me je Altoja obišao van staze. Nadao sam se da ću ući u bodove, ali šta je tu je. Zadovoljan sam svojom vožnjom, pogotovo ako se uzme u obzir balast od 50 kg koji sam imao. Nadam se dobroj vožnji sledećeg vikenda kada bi trebalo da imam 30 kilograma manje, rekao je Borković nakon trke.

Dušan Borković posle trećeg trkačkog vikenda  TCR serije u Belgiji  u generalnom plasmanu zauzima četvrtu  poziciju sa osvojenim 51 bodom.

Sedma i osma trka TCR šampionata održavaju se već sledećeg vikenda (13. I 14.5.) na stazi u Monci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *