Novi Fiat 500 odneo je dvostruku pobedu na takmičenju „Best Cars 2023“ koje organizuje magazin „Auto motor und sport“, u kategoriji „Mini automobila“

Pobednički niz električnog modela Novi 500 nastavlja se i u novoj godini. Ovaj model je sada osvojio dve nagrade na takmičenju „Best Cars 2023“. Čitaoci magazina „Auto motor und sport“ izglasali su Novi 500 za pobednika kako u generalnom plasmanu kategorije mini automobila, tako i u kategoriji uvoznih automobila te klase. Na ovom takmičenju čitaoci su mogli da glasaju za 19 aktuelnih modela nemačkih i međunarodnih proizvođača.

„Dvostruka pobeda na prestižnim AMUS nagradama čini nas izuzetno ponosnim. Nemačka je najvažnije tržište za električni model 500 tako da ova dva priznanja potvrđuju fantastičan uspeh našeg legendarnog modela. To je još jedan dokaz koliko nemačka publika ceni ovaj automobil, izglasavši ga ne samo za najbolji uvozni gradski automobil, već i za najbolji u generalnom poretku gde se takmičio i pobedio domaće konkurente. Ove dve nagrade pokazuju na impresivan način kako Fiatova strategija elektrifikacije ima efekta. Želeo bih da se zahvalim nemačkim ljubiteljima automobila na ogromnom poverenju koje su dali modelu Novi 500“, rekao je Gaetano Torel (Gaetano Thorel), Direktor brendova Fiat i Abarth za region proširene Evrope na ceremoniji dodele nagrada u Štutgartu.

Novi 500 je do sada osvojio 39 međunarodnih priznanja, a njegov uspeh dodatno potvrđuju komercijalni rezultati: od kada je predstavljan 2020. godine, odabralo ga je skoro 120,000 kupaca širom sveta. Novi 500 je prošle godine bio treći najprodavaniji električni automobil u 10 najvećih evropskih tržišta i najprodavaniji električni automobil Stellantis grupe u Evropi, zauzevši prvo mesto po prodaji u Italiji, drugo u Španiji i treće u Nemačkoj.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *