Novi Kia Sorento auto godine u izboru Carbuyer-a

 

Kia Sorento je u Carbuyerovom jubilarnom 10. izboru za najbolje automobile 2021. godine osvojio 2 nagrade i to za ‘najbolje veliko porodično vozilo’ i najprestižniju nagradu za ‘Auto godine’.

Nastavak uspeha koje su u prošlosti nizali e-Niro, Picanto i cee’d
Kijin luksuzni SUV je tako nastavio uspešnu tradiciju modela e-Niro, Picanto i cee’d, koji su u prošlosti osvajali Carbuyerova priznanja. Automobilski portal Carbuyer, koji na svom YouTube kanalu ima više od pola miliona pretplatnika, podelio je nagrade u 19 kategorija među kojima je glavnu nagradu za auto godine osvojio Kia Sorento 4. generacije.

Pol Filpot, predsednik i izvršni direktor britanske podružnice Kia Motors, rekao je: “Za Sorenta je ova nagrada izuzetno dostignuće i to je jedna od onih nagrada koja naše zaposlene i zastupnike čini ponosnim i predstavlja dodatnu motivaciju. Ovaj auto najbolje dočarava kako daleko smo kao brend stigli od ulaska na britansko tržište pre skoro 30 godina, jer pružamo vrhunski kvalitet, ekonimične i privlačne automobile, koji imaju sve veću bazu kupaca. Sorento je ovu nagradu potpuno zaslužio.”

Ričard Ingram, urednik sajta Carbuyer.co.uk, komentarisao je: “Nagradu za najbolje veliko porodično vozilo i glavnu nagradu za auto 2021. godine osvojio je model za kog smatramo kako je svestrano savršen. „Kia Sorento je svestrani sportski terenac koji diše za vrat premjium konkurentima, jer u istoj meri nudi luksuzni ambijent i prostranost. Konkurencija je u ovoj klasi žestoka, ali se nijedan
konkurent sa tako raznolikim talentima ne može približiti fantastičnom Sorentu. Čestitke Kiji na vrlo zasluženoj pobedi.”

Novi Sorento negde već u prodaji, kod nas na proleće – stiže i kao plug-in hibrid
Sorento je prvi put rasploživ i sa hibridnom snagom. Na nekim evropskim tržištima već su u prodaji hibridno-benzinska varijanta i dizel – sa najdužom evropskom garancijom – Kijinom fabričkom 7-godišnjom garancijom za celo vozilo (do 150.000 kilometara, prve 3 godine bez ograničenja kilometraže). Zavisno od opremljenosti novi Sorento može imati funkciju Terrain Mode, koja pomaže kod savladavanja zahtevnijih terena i sistem za upozoravanje na vozila u mrtvom uglu koji tokom promene vozne trake na instrument tabli prikazuje vozilo u vozačevom mrtvom uglu.

Novi Sorento kod nas dolazi na proleće kada će premijerno dobiti i plug-in hibridnu varijantu.

 

KIA Motors

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *