Novi model Honda CR-V: Više prostora, komfora, pogodnosti i tehnologije

 

Od svog lansiranja 1995. godine, ovaj model bio je reper SUV sektora po prostornoj efikasnosti. Sasvim nov model, koji će biti dostupan u evropskom regionu krajem ove godine, nadograđuje ovo nasleđe i donosi najpraktičniji i najudobniji CR-V do sada.

Na početku stvaranja sasvim novog modela CR-V, Hondini inženjeri iscrpno su revidirali platformu vozila. Točkovi su pomereni dalje prema uglovima automobila, tako su dužinu osovinskog razmaka povećali za 40mm i poboljšali izdignutost nad tlom za 40mm. Ova promena osovinskog razmaka, zajedno sa povećanjem širine od 35mm, donela je dodatni prostor za putnike, istovremeno zadržavajući istu ukupnu dužinu.

Više prostora za putnike

Unutar automobila ovaj dodatni prostor dobro je iskorišćen. Prostor za suvozača je viši 5mm i širi 16mm. Udaljenost između putnika napred i pozadi dodatno je uvećana za 50mm, dok je tanji rezervoar za gorivo postavljen ispred zadnjih točkova tako da je i prostor za noge veći za 50mm.

Ugao otvaranja zadnjih vrata novog CR-V modela 6 stepeni je veći, što u kombinaciji sa uvećanjem prostora omogućava putnicima lak ulaz i izlaz, kao i olakšan pristup za postavljanje dečijih sedišta. Dodatni element je novi „sveobuhvatni“ donji prag vrata, koji svodi na minimum mogućnost da se putnicima uprlja odeća pri izlasku.

Zadnji prtljažnik najbolji u klasi i prvi put sedam sedišta

Benzinski modeli Honda CR-V dostupni su sa opcijom sedam sedišta, u tri reda postoje sedišta koja se mogu spustiti, pa se time obezbeđuje komfor za sve putnike. Drugi red sedišta klizi nazad ili napred za 150mm, te tako stvara veliki otvor za ulazak i komforni položaj za sedenje pozadi, čak i za odrasle. Nasloni sedišta u trećem redu spuštaju se i obaraju napred kako bi stvorila veću zapreminu prtljažnika kada nisu potrebna.

Zapremina prtljažnika je, takođe, vodeća u klasi, sa najvećom do sada površinom utovarnog dela kod CR-V modela. Novi nasloni sedišta podeljeni u odnosu 60:40, spuštaju se jednim pokretom i u kombinaciji sa dvofaznim podesivim podom za tovar u zadnjem delu vozila, omogućavaju brži, lakši utovar i potpuno ravnu površinu za krupnije predmete sve do drugog reda sedišta kada je pod prtljažnika u gornjem položaju. Ova poboljšanja su stvorila utovarni prostor sa maksimalnom dužinom od 1.830mm u modelu sa pet sedišta (ili 1800mm u modelu sa sedam sedišta) – što je za celih 250mm više nego u prethodnom modelu CR-V, i dovoljno veliko da se smesti „mountain bike“ sa ramom od 19,5 inča. Još jedna opcija za vlasnike je da podese pod tovara na niži položaj i tako dobiju dublji prostor u prtljažniku.

Pogodnosti i tehnološki elementi u celom vozilu

Sasvim novi CR-V donosi dodatne koristi zbog brojnih pogodnosti i tehnoloških elemenata.

Putnici u kabini napred i pozadi mogu koristiti izuzetno prostrane džepove u vratima, koji su dovoljno veliki da u njih stane tablet uređaj pune veličine, ovo je omogućeno pomeranjem zvučnika dalje u panele vrata. Napred, nova centralna konzola sa tri moda prilagođava se različitim potrebama, uključuje i zgodnu poziciju za smartfon ili prostor dovoljno velike zapremine da u njega stane manja ručna tašna. Dvostruki USB portovi dostupni su pozadi, tako da omogućavaju punjenje telefona, tableta i drugih ličnih elektronskih uređaja. Modeli Executive imaju prtljažnik koji se otvara i zatvara bez korišćenja ruku, zajedno sa mogućnošću da se podesi visina otvaranja za upotrebu u skučenom prostoru.

Prve isporuke sasvim novog modela Honda CR-V u Evropu očekuju se u jesen 2018, sa benzinskim motorom od 1,5 litara VTEC TURBO dostupnim pri lansiranju i hibridnim modelom sa pet sedišta koji će uslediti početkom 2019.

 

Honda Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *