Novi Opel Grandland X sa dizel perjanicom i novim premijum paketom opreme

 

Novi Grandland X je svoju svetsku premijeru proslavio na Salonu automobila u Frankfurtu u septembru, a upravo stiže u prodajne salone. Opel je sada odlučio da proširi pogonski portfolio predviđen za dinamičnog SUV novajliju. Grandland X sada može da se poruči sa 130 kW/177 ks vrhunskim dvolitarskim dizelom, koji isporučuje maksimalni obrtni moment od 400 Nm. On dolazi u kombinaciji sa novim osmostepenim automatskim menjačem po startnoj ceni od €27.240.

„Naš novi Opel Grandland X otelotvoruje avanturistički duh i slobodu. Očigledno, posebno moćni turbo dizel, koji obećava dodatno zadovoljstvo u vožnji, uz redukciju potrošnje goriva, čini idealan spoj. Mi to imamo u novoj 2,0-litarskoj dizel perjanici za Grandland X. Naš novi izazivač u SUV segmentu može da oslobodi svoj pun potencijal u kombinaciji sa osmostepenom transmisijom uglađenih promena stepena prenosa“, rekao je Peter Kispert (Peter Küspert), direktor prodaje i marketinga Opel Automobile GmbH.

Pored toga, Opel Grandland X će takođe biti dostupan sa premijum „Ultimate“ nivoom opreme, koji uključuje čitav niz standardnih luksuznih komponenti. Sportski, ali u isto vreme elegantni SUV postaje još atraktivniji sa BiColor naplacima od 19 cola i srebrno obojenim krovnim nosačima, i to po startnoj ceni od €26.210 (1.2 turbo benzinski motor sa 130 ks). Pored toga, premijum ergonomska sedišta, kožni trim, premijum Denon audio sistem i brojni ultramoderni sistemi asistencije uz vrhunske info-zabavne sisteme, obećavaju faktor nenadmašnog zadovoljstva.

Visoka tehnologija i zadovoljstvo u vožnji garantovani: 2,0-litarski dizel sa osmostepenim automatikom

Novi Opel Grandland X već sada prosto zove da se sedne za njegov volan, gde će da ugosti vozača izdašnim enterijerom, „kul“ terenskim izgledom i atletskom karoserijom. Shodno tome, Opel je u ponudu stavio živahne benzinske i dizel motore, koji u isto vreme garantuju efikasnost i uzbudljive performanse. Najnovija portfoliju dolazi u vidu 2,0-litarske turbo dizel perjanice. Novorazvijena jedinica isporučuje 130 kW/177 ks pri 3.750 o/min i uz to nudi izdašan maksimalni obrtni moment od 400 Nm, dostupnih pri 2.000 o/min, pružajući Grandlandu X svu snagu potrebnu ovom avanturistički nastrojenom SUV-u. Sa 2,0-litarskim dizelom, Grandland X od 0 do 100 km/h ubrzava za 9,1 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 214 km/h. Pored toga, Grandland X ima vučni potencijal od 2.000 kilograma (sa kočionim potencijalom pri nagibu od 12%) u ovoj konfiguraciji, što ga čini atletskim vozilom, ali i praktičnim kada je reč o vučnim kapacitetima.

Uprkos svojoj energičnosti, Grandland X je veoma efikasan sa prosečnom potrošnjom goriva ispod pet litara. Motor takođe dolazi sa efikasnim kontrolnim sistemom izduvnih gasova sa AdBlue ubrizgavanjem (SCR, selektivna katalitička redukcija), koji neutrališe azotne okside (Nox) iz izduvnih gasova motora. Vodeni rastvor uree, koji sadrži amonijak (NH3), hemijski reaguje sa azotnim oksidima u SCR katalizatorima i kreira bezopasnu paru u vidu azota i vode.

Rezultati za primer takođe mogu da se zahvale novoj osmostepenoj automatskoj transmisiji, koja dolazi u kombinaciji sa ovom četvorocilindarskom jedinicom. Grandland X je drugi Opel nakon Insignije koji je dobio ovaj premijum, efikasni, osmostepeni automatski menjač. Njega karakteriše još bolji i uglađeniji kvalitet promena stepena prenosa u poređenju sa šestostepenom automatskom menjačkom kutijom.

Ultimativno: Premijum karakteristike za najviši mogući putni komfor Grandlanda X

S druge strane, Grandland X sada može da se naruči sa najnovijim, opcionim nivoom opreme, kojeg je uveo Opel: „Ultimate“ predstavlja visokokvalitetno putno zadovoljstvo sa izvanrednom digitalnom konektivnosti i ultramodernim tehnologijama i sistemima asistencije.

Kada je o spoljašnjosti reč, BiColor naplaci od 19 cola, srebrno obojeni krovni nosači, kao i retrovizori u dijamantsko crnom izdanju Grandlandu X daruju još impresivniju pojavu. Što se enterijera tiče, AGR-sertifikovana, premijum ergonomska sedišta, detalji od kože, uz mogućnost grejanja prednjih i spoljnjih zadnjih sedišta, garantuju ugodnu i prijatnu vožnju. Sportske aluminijumske papučice dodatno naglašavaju sportski osećaj kada se vozač nađe za volanom ovog SUV-a.

Denon premijum audio sistem, koji je takođe standardan u Ultimate paketu, kreira izvanredan akustički doživljaj sa osam integrisanih zvučnika i sabvuferom, dok DAB+ povećava broj dostupnih radio stanica. Pored navedenog, kompatibilni mobilni telefoni se mogu puniti bežičnim putem.

Međutim, Opel Grandland X nije samo ekstremno komforan. On je takođe ekstremno bezbedan. Ultimate paket opreme uključuje adaptivne AFL LED prednje farove, kameru koja pokriva 360 stepeni oko vozila i napredni sistem asistencije pri parkiranju, što dodatno doprinosi bezbednosti.

Dalje, Granland X takođe pruža najbolje moguće prijanjanje za voznu podlogu i stabilnu upravljivost bez obzira na površinu po kojoj se vozilo kreće. Ovo može da se zahvali i opcionom, elektronskom IntelliGrip sistemu trakcije, koji osigurava vrhusko prijanjanje u različitim vozačkim situacijama. Vozač može da bira između pet režima vožnje. Ovaj sistem zatim prilagođava distribuciju obrtnog momenta na prednje točkove, dozvoljavajući proklizavanje točkova ukoliko je to neophodno, dok automatska transmisija određuje tačke promene stepena prenosa, kao i odziv na papučici gasa.

¹Sa pneumaticima niskog koeficijenta otpora pri kotrljanju

 

Opel Srbija PR

One thought on “Novi Opel Grandland X sa dizel perjanicom i novim premijum paketom opreme

  1. Nameravam da kupim polovni opel grosaland sa automatskim sestostepenim menjacem,interesuje me misljenje o ovom menjacu
    Pavle miladinovic,tel.064 3348877
    Mel.pavlemiladinovic43@gemajl .com. hvala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *