Novi rekord Alfa Romeo Quadrifoglio modela u Nirnberg ringu

Model Giulia Quadrifoglio sa automatskim menjačem, koji se pojavio na tržištu pre samo nekoliko dana, postigao je još jedan izvrstan rezultat: 7:32 minuta na Nirnberg ringu u Nemačkoj. Sa ovim neverovatnim vremenom, Alfa Romeo sedan postavio je novi rekord u okviru svoje kategorije vozila na stazi Nordschleife.

Model Giulia Quadrifoglio, opremljen snažnim 2,9-litarskim 6V turbo-benzinskim motorom od 510 KS, omogućava postizanje jedinstvenih, uzbudljivih performansi: maksimalna brzina od 307 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h za svega 3,9 sekundi, te najveći obrtni momenat od 600 Nm.

Verzija modela Giulia sa automatskim prenosom izvedena je sa 8-brzinskim prenosnim mehanizmom ZF, kalibrisanim tako da menja brzine za svega 150 milisekundi, kada se izabere „Race“ režim. Novi prenosni mehanizam izveden je sa blokirajućim kvačilom, radi moćnog prenosa ubrzanja, pri prebacivanju brzina.

Pored toga, zavisno od izabranog režima DNA, moguće je optimizovati „glatku“ promenu brzina, udobnost i lakoću vožnje u svim oblastima upotrebe, uključujući gradski saobraćaj, uz efikasniju potrošnju goriva i smanjenje emisije izduvnih gasova, u odnosu na verzije sa manuelnim prenosom.

FCA Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *