Novi SEAT Leon izabran za “Best Buy’’ automobil za 2021.godinu

 

NOVI SEAT Leon je izglasan od strane evropskih automobilskih novinara kao “Best Buy automobil za 2021.godinu”. Ovo je drugi put u 70 godina dugoj tradiciji, da SEAT dobija ovu prestižnu nagradu.

Naime, 2017.godine SEAT Ateca je takođe dobila ovu nagradu žirija AUTOBEST, čiji su članovi specijalizovani auto novinari iz čak 31 države Evrope.

“Veoma smo ponosni na činjenicu da je novi SEAT Leon izabran i prepoznat od strane “AUTOBEST ‘’ kao najbolji Leon ikada napravljen. Velika je čast pripadati timu koji je učestvovao u razvoju i dizajnu vozila proizvedenog u Barseloni a dobijanje ove nagrade nam daje samopouzdanje za napredak u budućnosti.  Novi SEAT Leon je napredovao iz generacije u generaciju a osvajanje ove nagrade pomogao nam je da se uverimo da je Leon važan deo ovog segmenta automobilske industrije’’. izjavio je Wayne Griffiths, predsednik SEAT and CUPRA.

SEAT Leon ima fantastične rezultate kroz generacije a do sada je proizvedeno preko 2,3 miliona primeraka.

Uspeh je zasnovan na investiciji od 1,1 milijarde evra koja je pomogla da se ovaj model podigne na viši nivo u pogledu povezanosti, efikasnosti, dinamičnosti i sigurnosti, što je i zvanično potvrđeno sa pet zvezdica na Euro NCAP testu 2020.

Takođe, po prvi put je dostupan i sa paketom različitih pogonskih tehnologija –  benzin, dizel, metan, Mild Hybrid  i Plug-In hybrid koji uz integraciju najnaprednijih dostupnih sistema asistencije čine SEAT Leon jednim od najboljih automobila u svojoj kategoriji.

 

SEAT Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *