Novi Type R najsnažniji i najbrži “Hot Hatch” sa prednjim pogonom

Na svetskoj premijeri potpuno novog Civic Type R modela na Sajmu automobila u Ženevi 2015 Honda je objavila da je razvojni model postigao vreme kruga od 7 minuta i 50.63 sekunde na legendarnoj stazi Nürburgring Nordschleife u dužini od 20.8 km u Nemačkoj.

Ovo vreme je bez konkurencije za bilo koji drugi “HOT HATCH” model na prednji pogon sa 5-oro vrata.

Vreme kruga je postigao razvojni Civic Type R model tokom finalne faze testiranja u maju 2014. godine. Ovaj razvojni model je  identičan modelu za serijsku proizvodnju.

????????????

Uklanjanje opreme kao što je klima uređaj, prednje putničko sedište i audio oprema izjednačuju dodatnu težinu “FULL ROLL CAGE” (ugrađenu isključivo iz bezbednosnih razloga, bez doprinosa stabilnosti).

????????????

Tokom test kruga, razvojni model je koristio visoko stabilne 19” alu felne, jedinstvene za ovaj model. One odgovaraju 235/35R19 pneumaticima koji su posebno razvijeni u saradnji sa velikim evropskim proizvođačem za Civic Type R model. Test krug sa vremenom od 7 minuta i 50.63 sekunde je bio deo procesa razvoja i testiranja pneumatika.

????????????

Honda je obećala da će ovo dostignuće ispratiti time što će poslati serijski model Civic Type R oko staze Nürburgring Nordschleife kasnije u toku godine, sa ciljem da postavi novi rekord za serijske automobile na prednji pogon.

????????????

Glavne atrakcije najnovije generacije Hondine kultne automobilske dinastije su prve primene u svetu novog Honda 2.0 litarskog VTEC TURBO agregata, agresivnog funkcionog led stila i nove napredne tehnologije šasije, koji u kombinaciji  pružaju osećaj najvećeg voznog doživljaja i zadovoljstva mogućih u bilo kojoj klasi.

????????????

Novi četvorocilindrični agregat oslobađa čak 310KS pri 6500 obrtaja u minuti, kao i 400Nm obrtnog momenta već pri 2500 o/min. Superiorne aerodinamičke performanse u potpunosti iskorišćavaju Civic Type R novi agregat sa direktnim ubrizgavanjem, omogućavajući vozilu da dostigne maksimalnu brzinu od 270km/h i ubrzanje 0-100km/h za  5,7 sekundi.

Civic Type R

Novi Civic Type R će se naći u prodaji u Evropi na leto 2015.

za bolji kvalitet snimka podesite rezoluciju na 1080px

Honda Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *