Novo doba za Range Rover

Danas Range Rover otvara listu čekanja za svoj dugo očekivani Range Rover Electric, pre mogućnosti klijenata da formalno naruče.

Džeraldin Ingam, glavna direktorka, Range Rover

„Od kada je u prodaji 2021, najnovija generacija Range Rovera postavila je novo merilo poželjnosti. Širom sveta beležimo najviše nivoe potražnje klijenata u našoj 53-godišnjoj istoriji.“

„Zbog ove priče o uspehu bez presedana, sada otvaramo službenu listu čekanja kojom se pruža prilika ulaska u grupu prvih koji će unapred naručiti u poslednje vreme najiščekivaniji Range Rover.“

„Obeležavanje novog doba za brend Range Rover: originalni luksuzni SUV sada je dostupan kao potpuno električni model.“

Najavljujući sledeću fazu na svom putu moderne luksuzne elektrifikacije, prvo potpuno električno vozilo Range Rover naglasiće svoje istaknute kvalitete modernog luksuza. Njegov jedinstveni britanski dizajn i dalje je izražajan i nepokolebljiv, dok će njegova mogućnost kretanja po svim terenima obezbediti da vuča2, prolazak kroz vodu i tehnologija za sve terene nadmaše sve ostale luksuzne električne SUV-ove.

Tomas Miler, izvršni direktor, Odeljenje za inženjersko projektovanje proizvoda, JLR

Uspešno napredujemo u kreiranju do sada najtišeg i najprefinjenijeg Range Rovera.

„Magične komponente Range Roverovog uspeha ostaju nepromenjene: bezvremenski minimalistički dizajn, opuštajuća kabina i sposobnost putovanja bilo kuda – ali sada u ponudi sa nultom emisijom izduvnih gasova. 

„I kao što se to ponavlja kroz istoriju, Range Rover će nastaviti da postavlja nove standarde. Prvi takve vrste. Električni luksuzni SUV koji može da ispuni ono što se očekuje od Range Rovera. Pravi globalni luksuzni proizvod, po prvi put u ovoj industriji.

„Stvoren u srcu Ujedinjenog Kraljevstva, Range Rover Electric naći će svoje mesto u ponudi zajedno sa blagim hibridom [MHEV] i plug-in električnim hibridom [PHEV], nudeći široku paletu opcija koje ispunjavaju potrebe naših klijenata.“

Performanse Range Rovera Electric biće uporedive sa vodećim modelom Range Rover V8 i sposobnošću za sve terene koju su razvili Land Roverovi stručnjaci, a zaštitni je znak od osnivanja Range Rovera 1970. godine.

U toku je fizičko testiranje prototipa, dok inženjeri uspešno napreduju prema do sada najtišem i najprefinjenijem Range Roveru, sa jedinstvenom konfiguracijom aktivnog uklanjanja drumske buke, dizajnom zvuka i nivoom udobnosti u kabini.

Posle jedne godine virtuelnog razvoja koji obuhvata robusnost prednjeg dela, analizu sistema koja uzima u obzir zahteve za šasiju, i virtuelni prolaz kroz vodu do 50 km/h, izrađena su prva fizička vozila. Započelo je globalno testiranje na drumu, od Švedske do Dubaija, na temperaturama u rasponu od -40 C do 50 C. Program globalnog fizičkog testiranja prilagođen je prvom potpuno električnom vozilu Range Rover kako bi bila obezbeđena robusnost električnog pogonskog sistema, uključujući ispitivanje šasije, istrajnosti baterije, integriteta šasije i dinamike vozila radi obezbeđenja sigurnih termalnih vrednosti.

Novi Range Rover Electric biće dizajniran, inženjerski projektovan i izrađen u Ujedinjenom Kraljevstvu, na fleksibilnoj Modularnoj uzdužnoj arhitekturi (MLA) u Solihalu, zajedno sa postojećim blagim i plug-in hibridnim vozilima Range Rover. Po prvi put, baterije i EDU-ovi biće proizvedeni i sastavljeni u JLR-ovom novom Centru za proizvodnju električnih pogona u Vulverhemptonu, u Ujedinjenom Kraljevstvu, dok se Range Rover elektrifikuje napredujući u svojoj ambiciji da postigne neto nultu emisiju ugljenika do 2039. godine.

 

Range Rover Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *