Odlični prodajni rezultati Opela

Mesec maj je bio radostan za Opel. Automobilska kompanija je ponovo ostvarila značajan napredak na nemačkom tržištu putničkih automobila u prošlom mesecu.

Opel je zabeležio ukupno 21.040 novih registracija, 9 odsto više nego u maju prethodne godine. Sa ovim rezultatom Opel je postigao znatno veći uspeh od rezultata celokupnog tržišta koje je ostvarilo rast od 5%.

Prema preliminarnim podacima, Opel je povećao svoj udeo na tržištu na 7,7% u maju, što je rast od 0,3 procentna poena u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Za prvih pet meseci ove godine, Opel je uspeo da poveća svoje tržišno učešće na 7,2 procenta u poređenju sa 7,0 posto koliko je imao u istom periodu prethodne godine.

Posebno su novi modeli kao što su ADAM i Mokka doneli svež zamajac na tržištu.  Kompaktni Mokka SUV je bio broj jedan u SUV segmentu u maju, kao i u prvih pet meseci godine.

Opel-Mokka

S druge strane, i već etablirani modeli u Opelovom portfoliju, poput Corsa-e i Zafira-e su se našli na vodećim pozicijama u njihovim kategorijama. Corsa, koja postiže uspehe na tržištu već osam godina, je bila broj jedan u segmentu malih automobila u maju. Zafira je držala poziciju broj dva u segmenu u maju, tako i ukupno u prvih pet meseci ove godine.

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *