Opel gradi Centar za motore budućnosti

Opel pokreće veliki građevinski projekat u svom sedištu u Riselshajmu: Kompanija nastalja investicionu ofanzivu ulaganjem 210 miliona evra u izgradnju kompleksa zgrada, od kojih će najviša imati sedam spratova, u jugozapadnom sektoru svog Međunarodnog tehničko-razvojnog centra (ITDC).


Na ukupnoj građevinskoj površini od oko 36.000 kvadratnih metara, od 2017. godine inženjeri i tehničari razvijaće pogonske agregate budućnosti. Novi centar će takođe poslužiti kao smeštaj za 43 platforme za testiranje performansi najnovije generacije.

Polaganje kamena temeljca za ovaj veliki projekat održano je u ponedeljak. Lopate u ruke uzeli su Izvršni direktor dr Karl-Tomas Nojman, šef Opelovog Poslovnog saveta dr Wolfgang Šafer-Klug, potpredsednik Odeljenja za pogonske agregate General Motors-a Stiven Kifer, član Opelovog Inženjerskog odbora Majkl Ejblson, i dva visoka gosta iz sveta politike: Ministar ekonomije Hesena Tarek Al-Vazir i gradonačelnik Riselshajma Patrik Burghart.

Radove su zapoceli visoki zvanicnici iz kompanije Opel i predstavnici lokalne vlasti

„Ovom investicijom jasno stavljamo do znanja: Opel se vratio. Opel ide u napad“, rekao je Karl-Tomas Nojman. „Naša ofanziva na polju modela je u punom zamahu – a motori su veoma bitan deo te ofanzive“.

Projekat izgradnje je deo investicije najavljene prošle godine, u okviru koje se namenjuje 230 miliona evra za novo postrojenje za razvoj i testiranje u ITDC centru i Test-centru Rodgau-Dudenhofen. Najveći deo toga, čak 210 miliona evra, ulaže se u Riselshajm, Kompleks će zauzimati površinu od oko 13.000 kvadratnih metara južno od železničke pruge i zapadno od Portala br. 45 u Riselshajmu, paralelno putu Ragbiring. Ovo je najveća investicija u Riselshajmu još od otvaranja novog proizvodnog pogona 2002. godine.

Novi centar za motore

Projekat će biti deo razvojne mreže Organizacije za pogonske agregate General Motors-a. Pošto su softver i metode testiranja međunarodno usaglašene, dobijeni rezultati mgu biti optimalno analizirani i primenjeni. Stiven Kifer, Predsednik Odeljenja za pogonske agregate General Morors-a kaže: „Riselshajm je za nas centar razvoja malih i srednjih benzinskih motora. Oslanjamo se na međunarodno umreženo nemačko inženjerstvo, i uz izgradnju ovog centra stvorićemo optimalne uslove za naše stručnjake“. Kifer dodaje, „U Riselshajmu će biti stvorene nove važne generacije motora, što podrazumeva i njihovu primenu na svim tržištima na kojim je General Motors prisutan. Novo postrojenje ispunjava zahteve globalno usaglašenih standarda i povećava fleksibilnost, brzinu razvoja i efikasnost čitave grupe“.

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *