Performanse i estetika u jednoj gumi: Continentalova guma SportContact 7 osvaja prestižne nagrade za dizajn

Kada je posredi estetika u sektoru guma, fokus je često automatski na felnama. No Continentalove gume SportContact 7 sada dokazuju da mogu ostaviti izvanredan utisak kada govorimo o njihovom obliku, funkciji i dizajnu. Nova sportska guma iz Hanovera osvojila je dve najprestižnije međunarodne nagrade za dizajn – Red Dot i iF DESIGN AWARD. „Vrlo smo srećni što je naš sportski vrhunski model svojim performansama uspeo pridobiti ne samo obožavatelje guma nego su i stručnjaci za dizajn iz celog sveta ovim nagradama pokazali da su prepoznali naš rad”, rekao je Enno Straten, direktor Odeljenja za strategiju, analitiku i marketing EMEA, u kompaniji Continental.

Dok su razvijali te gume, stručnjaci za dizajn fokusirali su se na tri glavna cilja, a to je da budu verodostojna „sledeća generacija” za dugu liniju uspešnih guma SportContact, zatim da inovacije moraju biti vidljive na najbolji mogući način. Na posletku, dizajn mora biti usklađen s trendovima modernih sportskih automobila.

Prestižna nagrada Red Dot za dizajn proizvoda
U „potrazi za dobrim dizajnom i inovacijama” 48 međunarodnih članova žirija za nagradu Red Dot za 2022. stručno, pojedinačno i sveobuhvatno pregledalo je svaki od proizvoda iz 60 zemalja. Samo oni proizvodi koji su uverili stručnjake u svoj izvanredan kvalitet dizajna dobili su nagrade, uključujući SportContact 7. Prema oceni žirija, nagrađene kompanije svojim radovima su postavile nove standarde u industriji dizajna.

Guma SportContact 7 pobedila je među gotovo 11 hiljada takmičara
Sportska guma vrlo visokih performansi je osvojila i ovogodišnju nagradu iF DESIGN AWARD, što je čini jednim od dobitnika svetski poznatog dizajnerskog priznanja. Nagrađena je u disciplini „Proizvod”, kategorija „Automobil/vozilo”.
Nagradu iF DESIGN AWARD jednom godišnje dodeljuje iF International Forum Design GmbH, najstarija svetska nezavisna dizajnerska institucija. Guma SportContact 7 je svojim inovativnim oblikom i funkcijom oduševila 132 člana nezavisnog međunarodnog žirija stručnjaka. A broj prijavljenih bio je velik: žiri je morao dodeliti pečat odobrenja među gotovo 11 hiljada prijavljenih iz 57 zemalja.

 

Continental Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *