Peta generacija Opel Corse krajem ove godine

Bilo je dosta nagađanja, ali sada je sigurno: nova Opel Crosa će biti predstavljena javnosti ove godine. Trenutno ulazi u serijsku proizvodnju, a finalne provere u kamuflažnom izdanju su u toku kako bi se testiralo fino podešavanje svih komponenti.

Corsa E ne donosi samo 1.0 ECOTEC benzinski motor nove generacije sa novim šestostepenim ručnim sistemom prenosa, već može da se pohvali i novom šasijom i izvanredno podešenim upravljanjem. Opelovi inženjeri su u tajnosti izašli na puteve regije Palatinat jugoistočno od Frankfurta na Majni sa četiri prototipa kako bi verifikovali ispravnost modela.

Corsa 1
Test-vozila su bila opremljena novim, moćnim 1.0-litarskim tro-cilindričnim turbo motorom sa 85 kW/115 ks, sa Sport i Comfort šasijom. Radi poređenja, aktuelna Corsa 1.4 (74 kW/100 ks) i 1.4 Turbo (88 kW/120 ks) su bili u pratnji ovih test vozila.

Članovi Opelovog borda direktora, uklučujući izvršnog direktora Dr Karla-Tomasa Nojmana, potpredsednika sektora za inženjering Majkla Ejblsona i potpredsednika sektora prodaje i postprodaje Pitera Kristijana Kusperta, stavili su novu generaciju Corsa modela pod mikroskop. Povratne informacije su veoma pozitivne, a veoma je primetan i veliki pomak od Corsa D to Corsa E generacije.

Corsa 2
Pohvale na račun novog 1.0 ECOTEC motora su bile jednoglasne. Prednosti trocilindričnog motora – obrtni moment, vozivost i generisanje buke – u kombinaciji sa novim menjačem i šasijom, predvode listu najvažnijih detalja, kako navode članovi Odbora i inženjerskog tima.

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *