Peugeot 208 najprodavaniji u segmentu, u Evropi, tokom februara 2021

U trenutku kada brend predstavlja potpuno novi identitet i modernizovaniji i elegantniji novi logotip koji prati redizajn vozila, PEUGEOT 208 i SUV PEUGEOT 2008 nastavljaju da nižu uspehe. U februaru je na tronu najprodavanijih vozila u Evropi bio upravo PEUGEOT 208 sa 18.375 isporučenih primeraka. Sledi ga PEUGEOT 2008 koji je stigao do 17.120 novih vlasnika, što je takođe najbolji evropski rezultat u SUV segmentu.

Najnovija generacija Peugeota 208, apsolutno odgovara globalnoj strategiji brenda koja ide u pravcu premijum društva, odskače od konkurencije pre svega po svom oštrom i hrabrom dizajnu koji sa sobom donosi novi talas energije i mladosti. Peugeot 208 je nova komponenta vizije budućnosti Brenda: ističe mladolik izgled i donosi svu svoju energiju, spontanost koja ističe vrednosti Peugeot Brenda: najviša očekivanja, stil i emociju. Kao jedan od glavnih volume maker-a, svoj doprinos kompletnoj gami daje već ustaljenim karakteristikama: dizajn koji odiše samopouzdanjem uparen sa inovacijama i najnovijim tehnologijama.

S obzirom na to da se način korišćenja automobila konstantno menja, da je tranzicija na sve efikasnije motore velika šansa, nova 208-ica od samog starta nudi tri izbora kada su u pitanju motori: električni, benzin i dizel. I po prvi put svi isto izgledaju bez obzira na vrstu pogona. Postignutom rezultatu dodatno je doprinela i električna verzija modela, PEUGEOT e-208, koja se na listi najprodavanijih električnih automobila nalazi na četvrtom mestu.

Peugeot 2008 dizajnerski je potpuno usklađen sa najnovijom generacijom modela brenda, što znači da ima prepoznatljivu masku hladnjaka i specifične LED farove na koje se nadovezuju dnevna LED svetla koja predstavljaju stilizovane lavlje očnjake. Peugeot 2008 dolazi po prvi put u verziji na struju, opremljenoj elektromotorom od 136 ks (100 kW) i 260 Nm. Električna energija skladišti se u baterijama kapaciteta 50 kWh, koje obezbeđuju autonomiju u vožnji od 312 km.

Snažan i prepoznatljiv, novi Peugeot 2008 kreiran da ispuni najviše ambicije i okrene novu stranicu pisanja istorije SUV modela Peugeot brenda, što dokazuju i prošlomesečni rezultati.

Takođe, zavidan rezultat ostvario je i PEUGEOT 3008 PHEV, koji se nalazi na drugom mestu najprodavanijih hibridnih vozila sa
2.564 prodatih jedinica i zabeleženim rastom od 120%.

Novi SUV PEUGEOT 3008 HYBRID kombinuje snagu i odvažnost sa sveprisutnom tehnologijom u kabini koja doprinosi
jedinstvenom uživanju u vožnji. Njegova dva motora HYBRID 225 ks FWD i HYBRID4 300 ks AWD, kombinuju energije, efikasni su
i dinamični. 100% električni režim vožnje pruža sjajne osećaje u vožnji.

Autonomija litijum-jonske baterije novog SUV PEUGEOT 3008 HYBRID omogućava da prelaženje do 59 km u Electric režimu, prema
WLTP homologacionom protokolu (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures). WLTP protokol daje korisnicima
precizniji pogled i realističnije vrednosti autonomije u odnosu na stvarno korišćenje vozila.

 

Peugeot Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *