Po mišljenju Top Gear-a je EV6 „Krosover 2021. godine“

Električni Kia EV6 osvojio je priznanje Krosover 2021. godine u izboru legendarne automobilske emisije TopGear.com. EV6 je impresionirao Top Gear-ov žiri zahvaljujući svom stilu, dinamičkim svojstvima, dugom dometu sa jednim punjenjem i 800-voltnom vrlo brzom punjenju koje omogućava punjenje od 10 do 80 % napunjenosti baterije za samo 18 minuta.

Tom Ford, pomoćnik urednika, rekao je: »Sa EV6 je Kia uložila sve; potpuno električni, divlji stil, najbrže punjenje u razredu i sa puno gedžeta. Duboko zadire u koncept mobilnog prostora, EV6 je otišao u tamnije uglove čineći električno vozilo zanimljivijim za vožnju. Takođe je prostran, lepo opremljen i kvalitetno izrađen. Vozi se sa svim najboljim svojstvima električnih vozila – tiho, uglađeno, mirno – i onda se probija odgovarajućom snagom. Dakle krosover sa više od jednog značenja. Automobila i brenda.”

Ceremonija podele nagrada dostupna je na kanalu youtube.com/topgear i topgear.com. EV6 je predstavljen i u poslednjem broju revije BBC Top Gear Magazine, posvećene najboljim novim automobilima na svetu. EV6 je već osvojio nagradu za Nemački premium auto godine i finalista je izbora za Evropski auto 2022. godine

Ovo zadnje priznanje dolazi u vreme kada je Kia EV6 uvršten u najuži izbor za Evropski auto 2022. godine i malo više od mesec dana od nagrade za Nemački premium auto 2022. godine. Jason Jeong, predsednik Kia Europe, rekao je: »Drago nam je da smo osvojili priznanje prestižnog Top Geara za krosover godine. EV6 je revolucionarno vozilo za Kiju i za električnu mobilnost i ova nagrada je dobrodošla kao priznanje svega toga. To je još jedan trofej u vitrini za model EV6 čija popularnost i dalje raste zajedno sa našom ponudom elektrifikovanih vozila.”

Kijino prvo namensko električno vozilo sa prvom nagradom već nakon samo mesec dana prodaje

EV6 je Kijin prvi namenski električni automobil koji pokazuje izuzetan potencijal nove električne globalne modularne platforme (E-GMP). EV6 kupcima nudi mogućnost izbora više potpuno električnih konfiguracija pogonskih sklopova bez emisija, uključujući i baterijski sklop dugog dometa (77,4 kWh) i standardnog dometa (58,0 kWh), a u ponudi su i varijante GT-line i GT. To je Kijino prvo električno vozilo raspoloživo sa mogućnošću pogona na 2 (2WD) ili četiri točka (AWD) – druga varijanta pruža bolja dinamična svojstva i u najzahtevnijim uslovima.

 

KIA Motors

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *