Počela prodaja novog Audija Q5 na našem tržištu

Prodaja druge generacije Audi Q5 na našem tržištu je počela krajem janura 2017. Prva generacija Q5 je godinama bila najprodavaniji SUV u svom segmentu. Zadatak za drugu generaciju nije bio ni malo lak ali Novi Audi Q5 je stvoren za svaki teren i užitak. Ništa ne prepuštajte slučaju. Bez obzira da li se radilo o komforu, stilu ili dinamici ovaj premijum SUV će Vas od samog starta zadiviti.

Njegov izgled je toliko upečatljiv, njegov pogon toliko snažan, a njegova tehnologija pruža bezbroj mogućnosti. Audi Matrix LED prednja svetla daju novi dizajn i zato je Novi Audi Q5 blistav uzor. Već iz daleka ostavlja jak utisak zahvaljujući opcionim Audi Matrix LED prednjim svetlima. LED dnevna svetla su prepoznatljiva. Dinamički žmigavci koje svako primeti. Neizostavna kamera koja u okviru granica sistema uočava vozila ispred Vas. U samo nekoliko sekundi se svetla prilagode novoj situaciji i obezbeđuju optimalnu vidljivost. Isto tako spektakularna je i prednja maska sa znakom Audi, kao i snažne horizontalne linije koje naglašavaju širinu i jačinu novog Audi Q5. I to pre nego što čujete motor.

Jedna od prednosti quattro pogona jeste da prepozna pravi trenutak.Spreman za skoro sve terene i izazove budućnosti. Pogon na sva četiri točka quattro sa ultra tehnologijom. Kod svih modela sa četiri cilindra i konstantnim quattro pogonom, inteligentna tehnologija Vašeg Q5 čini efikasnim, dinamičnim i sigurnim vozilom. Ako quattro pogon nije potreban, on se sam isključuje i pomaže vozaču pri uštedi goriva. Bez obzira na to, pogon na sva četiri točka uvek je dostupan. U slučaju da je quattro potreban, on je uvek spreman da uskoči. Quattro pruža sigurnost svojom odmerenom raspodelom snage u različitim i uslovima situacijama na putevima.

Amortizuje sve osim vašeg entuzijazma. Dodatni adaptivni vazdušni amortizeri prilagođavaju snagu amortizacije svakog točka u različitim situacijama tokom vožnji. Sve zavisi od terena, stila vožnje i odabranog Audi drive select režima. U pitanju je vrhunska preciznost u milisekundama. Različiti nivoi visine dozvoljavaju vam da se izdignete iznad bilo koje neravnine. Kontrola amortizera takođe konstantno kompenzuje dodatnu težinu. Zahvaljujući prekidaču u prtljažniku, karoseriju automobila možete spustiti do 55 mm, kako biste lakše stavili stvari u gepek. Sa Audi drive select takođe možete modifikovati karakter vozila. Može biti efikasniji, komforniji ili dinamičniji. Ali uvek individualan.

Agregati TFSI i TDI čine novi model Audi Q5 efikasnijim i znatno snažnijim. Motor sa četiri cilindra impresionira poboljšanim performansama. Pored toga, opcioni pogon na četiri točka quattro garantuje bolju reakciju vozila prilikom promene smera i ubrzavanja. Veću efikasnost pruža i novi start-stop-sistem za Audi Q5. Motor se gasi prilikom zadnjih nekoliko metara vožnje. Na taj način štedi gorivo, a da se ne gubi na efikasnosti.

U ponudi su snažni i efikasni motori i to benzinski motor 2.0 TFSI quattro Stronic 252 KS i Diesel motor 2.0 TDI quattro Stronic 190 KS (od jeseni će u ponudi biti i 3.0 TDI quattro Tiptronic 286 KS). Cena modela se kreće od 44.571 eur sa PDV-om.

Unutrašnjost novog modela Audi Q5 orijentisana je ka vozaču, a zahvaljujući povećanom međuosovinskom razmaku ostavlja puno prostora za individualnost. Imate razne mogućnosti izbora u enterijeru.Od kvalitetnih materijala poput fine Nappa kože pa do izražajnog ambijentalnog osvetljenja i drugih detalja. Pored toga Audi Q5 nudi elegantan ambijent sa serijskim akustičnim staklima i po želji prednjim sportskim masažnim sedištima. Što dokazuje da je vozač uvek na prvom mestu.

Unutrašnjost vozila pokazuje veličinu. U svakom detalju. Novi Audi Q5 pleni povećanim međuosovinskim razstojanjem, velikodušnim prostorom i praktičnim mogućnostima za odlaganje i sklanjanje stvari. Prtljažnik možete prilagoditi svojim potrebama serijskim rolo-poklopcem i opcionom podlogom. Nasloni zadnjih sedišta mogu se sklopiti pomoću posebnog tastera, čime zapremina prtljažnika može više nego da se duplira. Opcioni sistem za daljinsko otključavanje prtljažnika će da Vam olakša utovar prtljaga. Ako su Vam ruke zauzete, možete pokretom noge da otvorite prtljažnik. Na taj način i teške kofere možete spakovati sa lakoćom.

Lako za upravljanje. Teško za ignorisanje. Veliki, tanki 8.3 inčni kolor ekran opcionog MMI Navigation plus sistema zadivljuje svojom preglednošću i jednostavnim konceptom upravljanja. Samo jednim pokretom ruke ste odlično informisani. Da li Vam treba navigacija, radio, telefon ili Audi connect, manji broj tipki Vam pruža veću funkcionalnost. Brzo, intuitivno i po želji i sa MMI touch. Upravljajte pomoću govora. Opcioni Audi smartphone interface integriše odabrane sadržaje mobilnog telefona sa vozilom. A ekran postaje displej Vašeg smart telefona.

Opcioni Ambient Light paket pretvara unutrašnjost automobila u poseban svetlosni užitak. Dekorativne lajsne na instrument tabli su takođe osvetljene. Prilagodite boje Vašem ličnom ukusu. Po želji ćete sa Bang & Olufsen Sound ozvučenjem doživeti uzvišenu atmosferu koncertne dvorane. 19 zvučnika će Vam dočarati nesvakidašnji 3D zvuk. A svi putnici će biti zadivljeni.

Detaljnije informacije o svim Audi modelim možete naći na sajtu www.audi.rs ili zakazati test vožnju Novim Audi Q5 kod ovlašćenih Audi prodajno-servisnih centara.

 

 Porsche SCG PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *