Podrška sportistima, naučnicima i muzičarima kroz kampanju “Opel za medalju”

 

Opel Srbija ove godine će, u okviru kampanje “Opel za medalju”, obezbediti automobile na korišćenje za najtalentovanije sportiste, naučnike i učenike muzičkih škola iz naše zemlje, i tako im omogućiti odlazak na evropska takmičenja, i olakšati osvajanje odličja i dobrih rezultata.

Opelovim automobilima prvi će na put krenuti najbolji srpski skijaši Nevena Ignajtović i Marko Stevović, jedna od naših najuspešnijih strelkinja u istoriji Zorana Arunović, svetski klupski prvaci u basketu Zemun 3×3  (Nikola Vuković, Marko Dugošija, Lazar Rašić, Bogdan Dragović), višestruki šampion u karateu Uroš Mijalković, evropska prvakinja u sportskom penjanju Staša Gejo, kao i učenici profesorke Danijele Rakić iz Muzičke škole Kosta Manojlović.

„Putovanja su jedna od najvećih stavki u budžetu kada je reč o odlasku na međunarodna takmičenja. Zbog toga, nažalost, brojni mladi i izuzetno talentovani sportisti odustaju od nadmetanja i važnog dela svojih sportskih karijera, a neki opterećeni tim brigama putuju na takmičenja i nisu dovoljno koncentrisani na sportski teren. Naša kompanija je odlučila da ih podrži i obezbedi im nove, kvalitetne i udobne automobile,kako bi mogli da ostvaruju sav svoj potencijal”, rekao je Dragan Nenadović, direktor Opela za Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju ,dodajući da je Opel prepoznatljiv kao kompanija koja vodi računa o društveno odgovornom poslovanju.

Skijašica Nevena Ignjatović, koja će prva krenuti na Svetski kup u Kran Montanu u Švajcarskoj, istakla je da je veoma zahvalna što je deo ove kampanje i što je Opel prepoznao problem sa kojim se susreću sportisti iz manje zastupljenih sportova.

“Izuzetno je teško kada na takmičenja odlazite opterećeni, jer u individualnom sportu nijanse odlučuju ko je pobednik, a ko nije. Bilo je situacija kada smo prevoz uspevali da obezbedimo tek na sam dan puta, ali se dešavalo i da su nam se kola kvarila, pa nismo ni stizali na takmičenja. Zato za mene ovakav potez kompanije Opel Srbija ima neprocenjiv značaj”, rekla je Nevena.

Za novu sezonu i odbarnu titule klupskog svetskog prvaka u basketu pripremaju se Bogdan Dragović, Nikola Vuković, Marko Dugošija i Lazar Rašić iz tima Zemun 3×3. “Pripreme smo započeli pre mesec dana, a početak nove sezone koje će ove godine trajati do oktobra, očekuje nas već početkom aprila. Izuzetno smo zahvalni Opelu što nam je omogućio da ove godine bezbedno stignemo na turnire širom Evrope i fokusiramo se samo na igru”, rekao je Bogdan Dragović.

Direktor Dragan Nenadović istakao je da je ovo tek početak kampanje i da će se tokom godine akciji pridružiti još talentovanih učenika i sportista. “Preći ćemo zajedno ove godine mnogo kilometara na putu do ostvarenja njihovog cilja i snova, a to je ono što za Opel predstavlja najveću vrednost”, rekao je Nenadović.

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *