Porodica 500 je osvežena modernija i tehnološki razvijenija

 

Da bi ispratio Novu 500 gamu i osvežene game za modele Tipo i Panda, FIAT počinje 2021. godinu u znaku porodice 500, debitujući sa potpuno osveženim paketima opreme, bojama i enterijerima. Takođe ima i novu strategiju za gamu, što će omogućiti još brži i lakši izbor automobila, kako bi se odgovorilo na zahteve za mobilnošću svakog kupca.  Porodica 500 se sastoji od modela 500, 500X i 500L, vrlo različitih proizvoda u pogledu namene, oblika i karaktera, ali koji dele istu osnovu: klasični FIAT 500.

Sa više od 3 miliona modela prodatih od 2007. godine, porodica 500 je imala izuzetan uspeh, zahvaljujući stalnom obnavljanju i posebnim serijama, kao što je Mirror iz 2018. i 120th u 2019. Ove posebne edicije bile su izvor inspiracije za obnavljanje game za 2021. Porodica 500 Mirror je razvijena za kupce kojima je važna povezanost, i one koji žele najnovije trendove u oblasti sistema za informacije i zabavu. Za razliku od nje, posebna serija 120 th – najelegantnija i najpovezanija verzija ikada – napravljena je da se proslavi 120. godišnjica FIAT-a, ispisivanjem novog poglavlja o povezanosti.


Pet novih paketa opreme sa različitim karakterom

Nova porodica 500 biće predstavljena sa 5 paketa opreme, dostupnih na sva 3 modela, od kojih svaki ima posebne estetske elemente i opremu punu sadržaja, kako bi se dalje pospešile pobedničke karakteristike svakog modela.
Počinjemo sa verzijom Cult, omaž tipično 500 pop svetu, za one koji žele stil i osobine simbola ovog modela bez kompromisa u pogledu cena. Sledeći korak je paket Connect, za klijente koji traže pristupačnost svima, laku povezanost, kako bi konstantno i sa stilom ostali povezani sa svetom.
Paket Dolcevita je ekskluzivan za 500, i posvećen je ljubiteljima glamuroznog životnog stila i inspirisan je 1950-im godinama, kao savršenim mestom za FIAT kao svojevrstan simbol još od 1957.godine.
Kako bi se upotpunila ponuda, tu je Cross verzija, ekskluzivna modelima 500X i 500L, za one koji žele da pobegnu iz urbane džungle i rutine, kako bi uživali u avanturama izvan grada sa svojom porodicom. Ovim kupcima je važan sebi svojstven životni stil, i traže sadržaj sa dobrim osobinama. Paket Sport predstavlja vrhunski u klasi i idealan je za dinamične i nezavisne mlađe kupce.


Cult: pop, kul inkarnacija nove 500 porodice

Nova porodica 500 debitovaće sa novim paketima opreme, dajući svakom modelu poseban, odmah prepoznatljiv karakter.
Cult trim otelotvoruje tipičnu 500 pop, kul temu, i služi kao ulazna tačka za svet 500 i stila ovog simbola.
Paleta boja, koju uvek karakterišu jedinstvena ličnost i dinamičnost, proširena je novom, ekskluzivnom Sicilian Orange bojom, koja je uparena u enterijeru sa novim tkaninama za plava sedišta, ukrašena FIAT monogramom utisnutim na srednje sedište, i posebnom tablom u novoj Techno Blue boji. Usklađene estetske odlike u modelima 500, 500X i 500L.


Connect: verzija za ljubitelje tehnologije

Paket Connect je usmeren na kupce koji žele da ostanu povezani sve vreme. Stiže sa standardnim 7-inčnim Uconnect sistemom za informacije i zabavu sa DAB radio sistemom, Apple CarPlay™ i Android Auto™, što predstavlja lak i efikasan način da koristite usluge vaših uređaja u automobilu.
Na sva 3 modela, nova Flashy sedišta su uparena sa potpuno novom instrument tablom u Matt Silver boji.
Standardni elementi modela 500 takođe obuhvataju tempomat, sportski volan sa ugrađenim kontrolama, 15-inčne felne od legure i svetla za maglu. Dostupan je u posebnoj novoj Perbene Grey/Vesuvius Black dvobojnoj varijanti.
500X opremljen se crnim sedištima, volanom od tehno-kože i 16-inčnim točkovima od legure. Takođe ima i zatamnjene prozore, svetla za maglu, LED DRL, senzore za parking, i senzor za kišu i sumrak.
Za kraj, 500L Connect ima 16-inčne crne felne i bočne retrovizore u boji automobila.


Dolcevita: urbani statusni simbol, nepogrešivo 500

500 Dolcevita podseća na ekonomski bum Italije, između kraja 1950-ih i ranih 1960-ih, kada je istorijski model 500 iz 1957. predstavljen. Njegov glamurozni stil i fini estetski detalji usmereni su na fanove dizajna koji traže klasičan automobil napakovan tehnologijom.  Enterijeri sadrže nove okvire intsrument table u boji karoserije, i pored Connect sadržaja, tu su i hromirani detalji, stakleni šiber i 15-inčni točkovi od legure. Na zahtev, dostupan je u dvobojnoj varijanti, Gelato White i Lunar Grey, i ukrašen Dolcevita znakom.


Cross, svakodnevna bekstva sa stilom

U paketu Cross, 500X je spojio dinamičnost i karakter kao italijanski krosover, dizajniran za bekstva od gradskog saobraćaja i uzbudljive avanture izvan gradova.

500X debituje sa novim sedištima i centralnim panelom sa kamuflažom, vinilnim umecima, plus 19-inčnim točkovima od legure, držačem za prtljag na krovu, i automatskom klimatizacijom u okviru standardnog paketa.
Nova 500L gama sada je dostupna i sa očaravajućim krosover izgledom. Sa masivnim kapacitetom za tovar, prostorom koji može da se iskoristi pametno, i odličnim rukovanjem čak i u gradu, 500L ispunjava svakodnevne zahteve za mobilnošću, bez žrtvovanja nepogrešivog stila.
Cross verzija 500L u okviru standardnog paketa ima 16-inčne točkove od legure, svetla za maglu, zadnje senzore za parking, senzor za kišu i sumrak, i automatsku klimatizaciju: zadnja reč u pogledu stila i komfora. Takođe dostupni na modelu 500L su enterijeri sa motivom kamuflaže ili crna kožna sedišta, koja su dostupna na zahtev.


Sport: izgled koji nikada ne prolazi neopažen

Vrhunac u klasi je Sport paket, koga obeležava ekskluzivan, jedinstven i nepogrešivi izgled, dizajniran tako da se istakne od drugih. Sportski detalji modela 500 Sport ne mogu da prođu neopaženi: najbolje u pogledu stila i karaktera, osnaženog bojom Cloud Grey, koja je dostupna na zahtev, i posebnim Sport znakom.

Kao deo standardnog paketa, tu su 16-inčnim točkovi od legure, bočni usisnici, zadnji spojler, posebni branici, nova sportska sedišta od crne tkanine sa crvenim 500 logoom, automatska klimatizacija, nova instrument tabla u matt Titanium boji, 7-inčni TFT ekran i svetla za maglu.

Still modela 500L Sport osnažen je 17-inčnim točkovima od legure, sistemom Autonomous City Brake (autonomno kočenje u gradu), elektrohromiranim retrovizorom, posebnim enterijerom u boji Black Technoprene, zatamnjenim prozorima i ambijentalnim osvetljenjem.

S druge strene, 500X ima 18-inčne točkove od legure sjajne crne boje, ili 19-inčne felne na zahtev, i posebnu mat Moda Grey boju.


Posebni paketi dodataka za tehnologiju, bezbednost, komfor i stil.

Poseban karakter paketa opreme može se dalje unaprediti kako bi dodatno personalizovao vaš automobil, sa posebnim paketima dodataka koji takođe omogućavaju značajne finansijske uštede. Oni obuhvataju:

– NAVI paket dostupan za 500, Magic Eye paket, dostupan na 500X i 500L, koji obuhvata parking senzore i zadnju kameru, i ADAS paket sa sistemom za detekciju mrtvog ugla i adaptivnim tempomatom, za one koji hoće svu najnoviju tehnologiju i bezbednost u svom automobilu;

– paketi Comfort i Function dostupni u Cult, Cross i Dolcevita i Sport, sadrže automatsku klimatizaciju i podesiva sedišta, paket za vidljivost sa ksnonskim svetlima, elektrohromatski retrovizori i senzori za kišu i sumrak, za klijente koji žele maksimalan komfor tokom vožnje;

– paket Style, dostupan u paketima Connect i Dolcevita, koji obuhvata hromirane detalje i stakleni paravan za privatnost sa punom LED opremom (ekskluzivno za 500X), za one koji traže jedinstveni stil.


Motori usklađeni sa Euro 6D standardom

Nova 500 gama je opremljena hibridnim motorom od 70 KS and 1,6-litarskim LPG motorom od 69 KS, i oba su usklađena sa Euro 6D Final standardom, a porudžbine će biti otvorene od januara 2021.

Ponuda motora za 500X sastoji se od dva benzin motora – 1,0-litarski od 120 KS i 1,3-litarski od 150 KS Firefly modeli – i 1,3-litarski od 95 KS i 1,6 litarski od 130 KS Multijet dizel motore.

500L je dostupan sa 1,4-litarskim benzin motorom od 95 KS Euro 6D Final standardom, kao i 1,3-litarskim Multijet motorom sa 95 KS.


Priča o uspehu

Simbol „Made in Italy“ – koji se raširio širom sveta zahvaljujućim svom potpuno italijanskom stilu, konstantnim inovacijama i premijum kvalitetom, FIAT 500 je predvodnik ove nove porodice. Italijanska ikona koja je ostvarila 80% svoje prodaje izvan Italije, i vodi u segmentu gradskih automobila u Evropi zajedno sa svojim rođakom Pandom.

Pojava Hybrid verzije – za 500 i za Pandu – dodatno je pojačala prodaju oba modela, beležeći najbolje performanse u 2020. na osnovu podataka ažuriranih u novembru 2020, udeo na evropskom tržištu modela 500 i Panda bio je najviši ikada zabeležen, na 17,5% i 18%.

Pored njega stiže i novi 500X, osvežen kako bi nastavio da igra vodeću ulogu. I zaista, od pokretanja 2014, uvek je predvodio segment u Italiji i redovno je deo evropskih top 10 listi.

Konačno, mora se napraviti mesta za komforni 500L. Od 2021. godine, ovaj model je nastavio da bude kul automobil za moderne porodice, kombinovanjem klasičnog stila modela 500 i prilagodljivosti Made by Fiat dizajna. 500L je lider u segmentu u Italiji već 8. godinu za redom i zauzeo je podijum u 9 drugih država.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *