Premijera nove Astre na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu

Nastavljajući osam decenija dugu tradiciju Opelovih kompaktnih modela, šef Opel grupe, dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann) će otkriti potpuno novu Astru na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu (Od 17. do 27. septembra 2015.). Trenutno mogu da se vide samo potpuno zamaskirani prototipovi, ali dr Nojman obećava da će novu Astru krasiti „fenomenalan dizajn“, visok stepen efikasnosti i obilje inovacija.

Dr Nojman je postavio nove razvojne prioritete za 11. generaciju Opelovog kompaktnog modela, čije je kreiranje započelo od samog crtačkog stola, a rezultat je revolucionarni automobil koji je mnogo efikasniji po svim aspektima. Prostor je iskorišćen na efikasan način: mada će dimenzije spoljašnjosti biti redukovane, prostor posvećen putnicima nove Astre će biti značajno povećan. Inženjerski timovi zaduženi za razvoj nove Astre su značajno redukovali masu vozila.

Astra i KTN

To će je u isto vreme učiniti agilnijom ali i štedljivijom. Dr Nojman je takođe potvrdio da će kao rezultat najveće motorne ofanzive Opela u istoriji, nova Astra biti pogonjena isključivo agregatima nove generacije koji predstavljaju pravo inženjersko remek delo.

Kompaktni modeli, Kadett i Astra, kojih je do sada proizvedeno u više od 24 miliona primeraka, čine samu srž Opelovog portfolija još od momenta kada je prvi pripadnik ovog segmenta sišao sa proizvodne linije. „Sa svakom generacijom Kadetta, Opel je pružio dostupan individualan prevoz milionima ljudi širom sveta, a nekoliko generacija Astre je prenelo inovativne tehnologije iz viših kategorija automobila u priuštivu nižu srednju klasu“, rekao je dr Nojman.

„Svaka sledeća generacija je podigla standarde u oblasti bezbednosti, komfora i efikasnosti. Nova Astra će još jednom postaviti standarde u klasi kompaktnih automobila. Između ostalog, biće prvi Opelov model, koji će biti lansiran sa jedinstvenim, konektivnim Opel OnStar servisom, spremnim da pomogne, asistira i spašava vlasnike Opela 24 časa dnevno, 365 dana u godini.“

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *