Škoda Octavia: Osveženje najprodavanijeg Škoda modela

Škoda Auto ažurira hatchback i karavan verziju svog kultnog modela Octavia. S više od 7 miliona prodatih jedinica, to je daleko najprodavaniji model brenda. Njegova četvrta moderna generacija sada je dobila osvežen izgled koji uključuje revidiranu Škoda rešetku i nova LED Matrix prednja svetla druge generacije. Kupci imaju koristi od još sveobuhvatnije standardne opreme poput 10-inčnog digitalnog ekrana ili dvozonskog Climatronica. Pored toga, povećan je udeo održivih materijala unutar automobila. Sistemi sigurnosti i asistencije poboljšavaju aktivnu i pasivnu bezbednost, a nova struktura asortimana pruža dodatne mogućnosti individualizacije.

“Naši kupci s pravom očekuju puno od modela Octavia i ovo osveženje podiže naš najprodavaniji model na viši nivo. Inovacije kao što su potpuno redizajniran infotainment sistem, novi sigurnosni sistemi, povećana upotreba održivih materijala i snažnija prednja svetla čine ga još boljim za svakodnevne istraživače. Uveren sam da će naša najnovija Octavia iznenaditi i oduševiti svoje vozače i putnike, potvrđujući poziciju našeg najpopularnijeg automobila.”

Klaus Zellmer, Predsednik uprave Škoda Auto

 

„Octavia je okosnica brenda Škoda. Nakon četiri moderne generacije i više od 7,15 milona prodatih jedinica, nadograđena Octavia nastaviće ovu uspešnu priču. S prefinjenim pogledom s prednje strane, novim sistemima asistencije i najsavremenijim infotainmentom, uključujući po prvi put 13-inčni centralni ekran, naš ažurirani bestseler će zadržati svoju poziciju jednog od najuspešnijih modela u Evropi. Uveren sam da će nastaviti da impresionira svakodnevne istraživače – svojom svestranošću, atraktivnim dizajnom i izvrsnim odnosom cene i kvaliteta.“

Martin Jahn, član uprave Škoda Auto zadužen za prodaju i marketing

Novi zamah za kultni model brenda

Četvrta generacija moderne Octavie ulazi u sledeću fazu proizvodnje s obnovljenim izgledom. Osveženje uključuje novi, unapređeni dizajn s obnovljenim prednjim i zadnjim branicima i ažuriranom Škoda rešetkom. Novost su i druga generacija LED Matrix prednjih svetala, revidirana LED zadnja svetla s animiranim indikatorima i niz novih dizajna aluminijumskih felni. Nova struktura asortimana sastoji se od četiri nivoa opreme – Essence, Selection, Sportline i RS – kao i devet Design Selection opcija za unutrašnjost.

Uz nove i održive materijale za sedišta, instrument tablu i panele vrata, 10-inčni digitalni ekran sada dolazi kao standard na odabranim varijantama modela. Poznati virtuelni kokpit od 10 inča, predstavljen prilikom lansiranja četvrte generacije modela Octavia, ostaje u ponudi. Infotainment ekran od 13 inča dostupan je kao opcija po prvi put za model Octavia. ChatGPT chatbot temeljen na veštačkoj inteligenciji biće standardno integrisan u glasovnu asistenciju Laura. Integracija ChatGPT-a u glasovnu asistenciju Laura uvodi niz novih mogućnosti koje daleko nadilaze prethodne glasovne naredbe. Intelligent Park Assist i Remote Park Assist takođe debituju u modelu Octavia. Ponuda motora sastoji se od dva 1.5 TSI benzinska motora, opciono dostupnih s blagom hibridnom tehnologijom, dva 2.0 TSI benzinska motora s pojačanom snagom i dva dizel motora. Izlazna snaga se kreće od 85 kW (116 KS) do 195 kW (265 KS).

Štaviše, Škoda Auto je dodatno proširila svoj sveobuhvatni portfolio aktivnih i pasivnih sigurnosnih karakteristika: novi Attention and Drowsiness Assist sada koristi širok raspon podataka i parametara za procenu ponašanja vozača. Osim toga, ažurirana Octavia dolazi sa do 10 vazdušnih jastuka.

 Najprodavaniji Škoda proizvod i priča o uspehu

Moderna Škoda Octavia glavni je oslonac češkog proizvođača automobila i miljenik kupaca već 27 godina, tačnije, od 1996. godine. Četiri moderne generacije do danas privukle su više od sedam miliona kupaca na više od 60 tržišta svojom prostranošću, vrhunskom najsavremenijom tehnologijom, izvanrednim nivoom sigurnosti i izvrsnim odnosom cene i kvaliteta. Octavia je takođe visoko cenjena u međunarodnim medijima. Na primer, četvrta generacija bila je finalista takmičenja za Evropski automobil godine 2021. i iste godine osvojila je nagradu za Švajcarski automobil godine.

Škoda Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *