ŠKODA otkriva prvu skicu enterijera koncept automobila VISION 7S

ŠKODA AUTO predstavlja još jedan pregled svog novog jezika dizajna. Prva skica enterijera koncept studije VISION 7S otkriva prostrano vozilo sa potpuno novom, prostranom arhitekturom enterijera, koja nudi prostor za do sedam osoba. Za izradu minimalističkog enterijera korišćeni su održivi materijali. Novi dizajnerski jezik je autentičan i nudi intuitivno upravljanje digitalnim tehnologijama i visok stepen funkcionalnosti.

Potpuno električni koncept automobil VISION 7S prvi je ŠKODA koncept automobil koji ima novi dizajnerski jezik proizvođača. Objavljujemo prvu skicu koja prikazuje unutrašnjost vozila. Uz održive materijale, minimalističku unutrašnjost koju karakteriše prostranost za do sedam osoba u tri reda sedišta kao i ŠKODA Simply Clever karakteristike.

Rukovodilac ŠKODA dizajna, Oliver Stefani, objašnjava: „Novi dizajnerski jezik je minimalistički, funkcionalan i autentičan. U budućnosti ćemo nastaviti da se fokusiramo na tradicionalne prednosti brenda ŠKODA, kao što su prostranost, laka upotrebljivost i visok stepen funkcionalnosti. S našim novim dizajnerskim jezikom, preduzimamo sledeći korak i stavljamo još veći naglasak na korisničko iskustvo. Velika kreativnost naših dizajnera i inženjera prikazana je kroz pokretne elemente enterijera i novorazvijene Simply Clever karakteristike kao što je integrisano dečije sedište.“

Inovativna detaljna rešenja
Unutrašnjost novog koncept automobila VISION 7S ima simetričan dizajn, plus široku, horizontalnu instrument tablu koja se proteže do vrata, naglašavajući osećaj prostranosti. Optimalno postavljen oslonac za ruke čini interakciju sa ekranom osetljivim na dodir i dodirnim tasterima jednostavnim i praktičnim. U redizajnirani volan integrisane su i dodirne komande. Ambijentalna rasveta naglašava različita područja unutrašnjosti, uključujući status punjenja, i pruža odgovarajuće osvetljenje prilikom ulaska i izlaska iz automobila. Paneli vrata takođe imaju interaktivne dodirne i vizuelne elemente. Integrisano dečije sedište nalazi se na centralnoj konzoli – najsigurnijem mestu u vozilu. Nasloni prednjih sedišta opremljeni su držačima za multimedijalne uređaje za putnike u drugom i trećem redu.

Inovativne klizne komande za različite načine rada
Prostrana unutrašnjost nudi dve različite konfiguracije koje pružaju novo prostorno iskustvo za različite situacije – drive i relax. U Drive režimu, sve su komande postavljene na svoje idealne položaje, a centralni ekran osetljiv na dodir vertikalno je poravnjan za prikaz svih relevantnih informacija tokom vožnje. Relax režim može se aktivirati tokom punjenja ili zaustavljanja zbog odmora; upravljač i instrument tabla pomeraju se prema napred, a prvi i drugi red sedišta se pomeraju unazad za još opušteniji položaj sedenja. Ova opcija nudi putnicima maksimalnu prostranost i udobnost.

ŠKODA AUTO je najavila svoj novi dizajnerski jezik na ovogodišnjoj konferenciji za novinare u martu. Novi jezik dizajna bazira se na tradicionalnim vrednostima brenda kao što su robustnost, funkcionalnost i autentičnost. Novi dizajnerski jezik karakterišu prostranost, izdržljivi i održivi materijali i aerodinamičnost.

 

Škoda Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *