Škoda tim za dizajn rasvete osvojio je jednu od prvih People Awards

ŠKODA tim za dizajn svetala nagrađen je prestižnom nagradom People Awards koju dodeljuje britanski online portal Car Design News (CDN). U prvoj dodeli nagrade o kojoj se odlučuje glasovima, češki proizvođač automobila izbio je na prvo mesto protiv vrhunskih konkurenata u kategoriji „Najbolji tim za dizajn rasvete“. Predstavnici ŠKODA Design tima primili su nagradu na gala večeri na londonskom Leicester Square. Žiri sastavljen od 17 renomiranih međunarodnih stručnjaka za automobile i dizajn dodelio je People Awards u 14 kategorija osobama zaslužnim za finalni dizajn proizvoda. Uz to, ŠKODA je bila jedan od četiri finaliste u kategoriji „Equality by Design“ na ovogodišnjoj svečanosti dodele nagrada.

Ambijent, jednostavnost i komunikacija kroz svetlo
U kategoriji „Najbolji tim za dizajn rasvete“, Car Design News (CDN) nagradio je dizajnere automobila koji koriste svetlo za stvaranje ugodnijeg ambijenta u unutrašnjosti, za povećanje jednostavnosti korišćenja i udobnosti vožnje ili za komunikaciju s drugim učesnicima u saobraćaju. Tim za dizajn rasvete češkog proizvođača automobila pobedio je četiri vrhunska konkurenta. 17 međunarodno priznatih članova žirija iz automobilske industrije i industrije dizajna ocenjivalo je dizajn rasvete celokupnog trenutnog asortimana ŠKODA proizvoda i pohvalilo njegov jedinstveni svetlosni potpis. Ovo takođe karakteriše Crystal Face u električnim modelima ENYAQ iV porodice, sa 131 LED diodom koja osvetljava ne samo vertikalna rebra već i vodoravnu šipku ŠKODA rešetke. Pre ulaska u vozilo, Crystal Face, zajedno s full LED matrix farovima i zadnjim svetlima, stvara animirani efekat dobrodošlice.

Nagrade za „Lica iza proizvoda“
People Awards nagrade odaju priznanje pojedincima i timovima u svim područjima automobilskog dizajna, a ne proizvodima, a cilj im je da okupe mlade talente u industriji. Nagrade u 14 kategorija predstavljaju svaki korak procesa dizajna i otvorene su za sve dizajnere u međunarodnoj automobilskoj industriji. Britanski online portal Car Design News pruža vesti, uvide i pozadinske informacije za globalnu zajednicu dizajna automobila.

 

ŠKODA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *