Steffen Cost imenovan za novog podpredsednika Kia Europe

Kia Europe imenovala je Steffena Costa za novog podpredsednika operacija. Njegovo imenovanje došlo je nakon što je dosadašnji izvršni direktor Emilio Herrera postao predsednik i izvršni direktor Kia Iberia. Cost će raditi u centrali Kia Europe u Frankfurtu i biće odgovoran predsedniku kompanije, Jasonu Jeongu. Cost će biti zadužen za održavanje Kijinog rasta prodaje u Evropi i lansiranje 11 novih baterijskih električnih vozila do 2026. godine, od kojih na jesen na evropskim putevima očekujemo krosover Kia EV6. Takođe će nadgledati Kijine neprestane aktivnosti pri pružanju najboljeg vlasničkog iskustva njenih klijenata.

Steffen Cost bio je generalni direktor Kia Deutschland od 2015. godine
Cost sa sobom donosi više od 20 godina iskustva u evropskom automobilskom sektoru. Od 2015. godine bio je generalni direktor Kijine nemačke podružnice, a tom periodu Kia je postala jedan od najbrže rastućih brendova u Nemačkoj. Njegova uspešna poslovna razvojna strategija je u Nemačkoj ostvarila prihode u iznosu od 1,5 milijardi evra.

Herrera odveo Kia Europe do najvećeg tržišnog udela u Evropi, vodio i projekat nedavnog preobražaja brenda
Emilio Herrera nedavno je imenovan za novog predsednika i direktora kompanije Kia Iberia u kojoj je vodio poslovanje na španskom tržištu. Gospodin Herrera bio je izvršni direktor Kia Europe od aprila 2018., a može se pohvaliti uspešnom prodajom korejskog brenda u Evropi. Prošle godine Kia Europe zabeležila je najveći tržišni udeo – sa 3,2 % povećao se na 3,5 %, uprkos negativnim učincima pandemije Covid-19.

“Emilio napušta Kia Europe u vrlo dobrom položaju, u trenutku kada se nastavlja preobražaj Kije u vodeći brend u automobilskoj industriji budućnosti, sa jasnim fokusom na elektrifikaciji vozila i povezivosti. Uveren sam da će njegovo snažno liderstvo biti veliki dobitak za naše kolege u Kia Iberia”, rekao je Jason Jeong i dodao: “Koristim ovu priliku da poželim dobrodošlicu Steffenu koji će imati ključnu ulogu pri lansiranju naše sledeće generacije električnih vozila, počevši sa krosoverom EV6.”

 

KIA Motors

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *