Svetska premijera u Hanoveru: Novi Opel Vivaro kombi

Svestran, fleksibilan i dobro opremljen – novi Opel Vivaro je pravo vozilo za razne potrebe. Kombi varijanta ovog svestranog Opelovog modela imaće svečanu premijeru na Međunarodnom sajmu komercijalnih vozila (23. septembar – 2. oktobar) na Opelovom štandu u hali 12 gde će po prvi put biti predstavljen domaćoj publici.

Druga generacija najprodavanijeg kombija pruža znatno više prostora i veću zapreminu u poređenju sa svojim prethodnikom. Pored toga, dostupan je u verzijama sa duplom kabinom ili platformom na šasiji.

Furgon, kombi i verzija sa duplom kabinom dustupni su u dve dužine šasije (4.998 ili 5.398 mm), a furgon se nudi i u dve različite visine (1.971 ili 2.465 mm). Međutim, u poređenju sa prethodnikom, nove verzije imaju 100 mm duži teretni prostor. I kabina je produžena za 116 mm. Ove promene su svakako rezultirale većom zapreminom teretnog dela pa tako furgon pruža 8,6 kubnih metara slobodnog prostora. Vozači i putnici mogu savršeno da iskoriste taj dodatni prostor zahvaljujući brojnim inteligentnim rešenjima za smeštaj prtljaga, što je i bio glavni uslov kako bi Opel Vivaro mogao da funkcioniše i kao moderna radna mašina i kao pokretna kancelarija.

Novi Vivaro furgon dostupan je od 23.590 € bez poreza (28.072,10 € sa PDV), a novi Vivaro Kombi kreće od 25.485 € (30.327,15 € sa PDV; preporučena maloprodajna cena za Nemačku).

2014 09 16_Opel-Vivaro-kombi-1

Modeli odlično opremljeni i za prevoz putnika ili tereta

Furgon ima standardnu pregradu između kabine i teretnog dela i obložene unutrašnje zidove teretnog dela u visini pojasa. Klizeća vrata sa suvozačeve strane su potpuno obložena, kao i dvokrilna zadnja vrata koja imaju ugao otvaranja od 180 stepeni. Hromirani elementi, dobro organizovana instrument tabla i radio dodatno poboljšavaju enterijer. Prednji red sedišta sa sklopivim centralnim delom Vivaro furgon pretvara u pokretnu kancelariju. Ovo sedište se brzo može pretvoriti u mali pisaći sto sa držačem papira i prtljažnim delom koji je zgodan za čuvanje vašeg lap-topa.

Kombi kao standardnu opremu poseduje odvojiv drugi i treći red sedišta sa po tri mesta. Pored toga, nasloni u zadnjem redu mogu da se nagnu unazad. Zidovi zadnjeg dela zaštićeni su unutrašnjim oblogama.

Opelov IntelliLink Info-zabavni sistem sa 7-inčnim ekranom u boji osetljivim na dodir i funkcijom navigacije, po prvi put dostupnim na modelu Vivaro, garantuje savršenu digitalnu povezivost sa spoljašnjim svetom. Mape se mogu ažurirati i preko USB-a. Telefonski pozivi pomoću Bluetooth-a, kao i audio prenos, takođe su mogući. Pored toga, funkcije poput oktljučavanja i pokretanja vozila bez ključa još više povećavaju ugodnost.

2014 09 16_Opel-Vivaro-kombi-3

Dva dizel motora, četiri nivoa snage: Najnovija turbo tehnologija za model Vivaro

Dva potpuno nova turbo dizel motora u četiri nivoa snage omogućavaju ekonomičnu ali dinamičnu vožnju. Dostupni motori uključuju 1.6 CDTI sa 66 kW/90 ks ili 85 kW/115 ks, kao i 1.6 BiTurbo CDTI motor sa sekvencijalnim punjenjem i dvostrukim sistemom hlađenja koji isporučuje 88 kW/120 ks, odnosno 103 kW/140 ks. Dva turbo punjača koja rade istovremeno omogućavaju ovom motoru da kombinuje izvanredne performanse sa malom potrošnjom goriva. Bi-Turbo motor od 88 kW koji pokreće Vivaro Kombi može da radi uz samo 5,7 litara na 100 kilometara, što znači da su emisije CO2 samo 149 grama po kilometru. Ove karakteristike novu verziju ovog Opelovog svestranog modela čine jednim od vodećih u svojoj kategoriji.

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *