Vesnić na Slovakiaringu završava sezonu 2017

Milovan Mikica Vesnić i njegov ASK Vesnić predstojećeg vikenda na stazi Slovakiaring kraj Bratislave voziće svoju poslednju trku u sezoni 2017. Srpski automobilista koji se ove godine dva puta okušao u internacionalnoj TCR seriji trku koja se vozi u Slovačkoj iskoristiće da pre svega isproba nova podešavanja na Audiju RS3 i time u realnim takmičarskim uslovima pokuša da otkloni sve nedostatke koji su tim mučili tokom upoznavanja sa novim automobilom.

„Iskustvo koje sam doneo sa nastupa u TCR-u je nemerljivo. Rezultatski neuspeh nije nam lako pao ali je sa druge strane dao podsticaj da još više zavrnemo rukave. Tokom letnje pauze pratio sam dešavanja na TCR sceni, pre svega u seriji koja se vozi u Nemačkoj i napredak Audija je evidentan. Svi timovi polako dolaze do idealnih podešavanja. To nama nije lako jer nemamo sredstava ni za takmičenja a kamoli za testove a za svaki boljitak u performansama potrebno je mnogo kilometara za volanom. Naš najveći problem su bile kočnice i kako „pogoditi“ pravu kombinaciju diskova, kočionih pločica pa do kočionih cilidara i balansa kočnica. Na Slovakiaringu ću se upravo raditi na tome te ću pokušati auto da dovedem u stanje da se u sezoni 2018 više fokusiram na vožnju. Na žalost biće to moj poslednji nastup u ulozi vozača ove takmičarske godine. Plan je bio da vozimo i evropsko TCR finale na Adriji ali za to jednostavno nemamo sredstava.“ – završava trofejni automobilista iz Užica.

Trke u Slovačkoj su na programu u subotu i nedelju 19. i 20. avgusta sa početkom u 13h.

Na Slovakiaringu biće nastavljena i saradnja sa poljskim automobilistom Jakubom Wszomirskim koji će takođe u sklopu svojih priprema i upoznavanja sa TCR tehnikom ponovo biti za volanom Audija ali samo tokom slobodnih treninga. Rad ASK Vesnić na pripremi Audija svakako će ići i na ruku Rudiju Pešoviću koji pokušava da zatvori budžet da se do kraja godine pojavi bar na još jednoj trci ETCC serije, naravno uz tehničku podršku tima iz Užica.

 

ASK Vesnić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *