Vesnić uspešan u Slovačkoj

Srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić svojim nastupom u okviru šampionata centralne Evrope u automobilizmu na stazi Slovakiaring kraj Bratislave dodatno je uvećao svoju bogatu kolekciju internacionalnih trofeja. Iako je ovaj nastup pre svega bio test namenjen unapredjenju performansi novog automobila ASK Vesnić se u Užice vraća kao dvostruki pobednik u klasi D6 u kojoj nastupaju automobili TCR specifikacije kao i osvajač dva druga mesta u diviziji do 3500ccm.

Ipak početak takmičarskog vikenda ni malo nije obećavao srećan kraj. Već u četvrtak na nezvaničnim treninzima srpskog asa je izdao menjač pa je Audi RS3 LMS ostao bez pete brzine – „Iako sam bio izuzetno ljut jer malerima tehničke prirode nikako da dođe kraj uspeli smo da osposobimo automobil za trku. Zahvalnost pre svega dugujem slovenačkom Lema Racingu koji nam je pozajmio delove ali i mom timu mehaničara koji je naporno radio gotovo do jutarnjih sati. – izjavio je Vesnić – Srećom nakon toga sve je išlo manje-više tokom koji smo želeli. Imao sam priliku da automobil sa novim setapom isprobam i po kiši i po suvom, mislim da smo rešili i problem kočnica pa mogu da verujem da smo napravili jedan veliki iskorak napred. Vreme postignuto na treninzima je zadovoljavajuće a borba u trci sa konkurentima sa jačim automobilima daje nadu da idemo u pravom smeru i da ćemo kao tim ali i vozački potpuno ovladati Audijem. Nakon toga ostaje borba za finansije i nastupe u jačim trkačkim serijama.“ – završava Vesnić.

Tokom celog vikenda najveći konkurent Vesniću bio je Čeh Daniel Skalicky u moćnom BMW GTR dok su iza Vesnića u TCR klasi ostali vozači slovenačkog Lema Racinga Rado Raspet i Mađar Toth koji brani boje Zengo racing teama.

 

ASK Vesnić PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *