Vesti sa Beogradskog sajma automobila – Novi Fiat 500e dostupan u Srbiji

Na ovogodišnjem Beogradskom Sajmu automobila objavljeno – Novi Fiat 500 BEV od ove godine dostupan i kupcima u Srbiji

Beograd, 27. mart 2023. godine – Ikona tehnologije i stila, elegantnog dizajna i najnovijih tehničkih rešenja, sa električnim pogonom i baterijom velikog dometa pretpremijerno predstavljena na BG Car Show manifestaciji, Novi Fiat 500, od ove godine je dostupan prvi put u Srbiji. Ova premijera na Međunarodnom Salonu automobila u Beogradu donosi vest posetiocima o jedinstvenoj prilici za kupovinu potpuno električnog modela Fiat 500. Poruđžbine ovog kultnog modela otvaraju se od jula 2023. godine. Model će biti dostupan po ceni od 29.990 eura, a kupci ovog automobila stiču pravo na subvenciju u 2023. godini za kupovinu električnih automobila u iznosu od 5.000 eura.

Sa drugom generacijom, lansiranom 2007. godine, Fiat 500 je uveo koncept lifestyle karaktera i šarma u gradski automobil, postajući ikona italijanske mode i stila koja je osvojila svet. Sada nastupa nova era i vreme da novi Fiat 500 iskoristi svu svoju popularnost da inspiriše promene i postane deo rešenja. Reč je o prvom potpuno električnom modelu ove italijanske marke koji predvodi promene.

Novi 500 implementira buduću mobilnost na italijanski način, spajajući značajno nasleđe dve prethodne generacije. Novi 500 je ono što jeste – kultni gradski automobil istih stilskih proporcija i prepoznatljivog dizajna, automobila koji je obeležio celu jednu epohu. Istovremeno je klasičan i moderan, ukorenjen u više od šest decenija istorije.

Treća generacija modela 500 oličenje je održive i povezane mobilnosti. Donosi ponovo elegantan dizajn i zadovoljstvo u vožnji, a sa konceptom „dolcevita“ dolazi jedna nova dimenziju električne gradske mobilnosti.

Potpuno nova i elegantna unutrašnjost je sa referencama na elemente prve generacije. Jednostavnost kao lajtmotiv, ali uz primenu vrhunske tehnologije. U potpuno ravnom podu smeštene su litijumske baterije koje ne ugrožavaju kapaciteta prtljažnika.

 

Fiat 500 je uvek bio sinonim za uzbuđenje i radost. I treća generacija je takođe postavljena da zadivi, čak i pre pritiska na dugme za pokretanje. Litijum-jonska baterija kapaciteta 42 kWh daju Novom 500 domet do 320 kilometara po novom WLTP ciklusu. U cilju optimizacije vremena punjenja, Novi 500 je opremljen sistemom za brzo punjenje od 85 kW na DC punjaču. Na primer, potrebno je samo pet minuta da se stvori dovoljna rezerva energije za putovanje od 50 kilometara, više nego što je potrebno za prosečnu dnevnu upotrebu. Brzi punjač, takođe, može da napuni bateriju do 80% ukupnog kapaciteta za samo 35 minuta. Elektro-motor raspolaže sa 87 kW (118 KS) i 220 Nm, omogućavajući maksimalnu brzinu od 150 km/h (elektronski ograničenu). Ubrzanje iz stanja mirovanja do 100 km/h postiže za 9,0 sekundi, dok je iz mesta do 50 km/h potrebna svega 3,1 sekunda.

U Srbiji su u ponudi verzije sa baterijom od 23.7 kWh i od 42kWh, model dolazi u dva oblika karoserije, verzija Hatchback i Cabrio. 500 BEV se nudi u paketu opreme “500” i “La Prima”, najvišim paketom opreme. Za više informacija vas pozivamo da posetite sajt: New Fiat 500 Electric Car | Hatchback, Cabrio, 3+1 | Fiat

Zahvaljujući svojoj tehnologiji, Novi 500 je bezbedniji nego ikad. On nije samo električni gradski automobil, već́ ide korak dalje: on je prvi automobil u svom segmentu koji nudi autonomnu vožnju drugog nivoa, donoseći sve povezane prednosti urbanoj mobilnosti. Inteligentni sistem adaptivnog tempomata i autonomnog kočenja u slučaju opasnosti koči ili ubrzava kao odgovor na druge automobile, bicikliste ili pešake. Osim toga, tu je i sistem za održavanje sredine saobraćajne trake.

Novi 500 je stvoren povezan: omogućava korisnicima da unapred podese rutu za navigaciju i da ga zateknu klimatizovanog po dolasku. A kada se vrata automobila otvore, mobilni telefon će biti povezan za samo pet sekundi, dakle bez kabla za punjenje, s obzirom da je bežični punjač deo standardne opreme.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *