Volkswagen predstavio novi Golf GTE

Novi Golf GTE¹ biće predstavljen predstavnicima svetskih medija do 13. septembra u švajcarskom Cirihu. Sa kvalitetima snažnog i ujedno efikasnog plug-in hibridnog pogona novog modela Golf GTE na raznovrsnoj stazi za testiranje prošle nedelje su se upoznale i zvezde iz Nemačke.

Na vožnju oko Ciriškog jezera zajedno sa novinarima su krenuli glumci Ana Maria Mihe (Anna Maria Mühe) i Maks fon Tun (Max von Thun) koji su na Berlinalu nagrađeni Zlatnom kamerom i Medvedom Berlinala. Pauzu su napravili u studiju legendarnog dua Yello, gde ih je pozdravio Boris Blank, ikona elektronske muzike.

ampnet_photo_20140908_086156
Blank je već bio uključen u događaj Volkswagen electrified! u proleće 2014. u Berlinu, kada je predstavljen novi e-Golf2. Ovoga puta je umetnik, poznat u svetu po svojim avangardnim muzičkim delima, pratio i predstavljanje novog modela Golf GTE. „Moja muzika je oduvek nagoveštavala da budućnost može da bude veoma uzbudljiva. Da novi GTE to i u automobilskom smislu dokazuje, veoma me fascinira i raduje me, što se to može doživeti u mojoj domovini „, izjavio je Blank.

Novi plug-in hibrid kombinuje elektromotor snage do 75 kW i turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem koji razvija snagu od 110 kW. Time GTE ukupno na raspolaganje stavlja sistemsku snagu od 150 kW (204 KS) i za svega 7,6 sekundi ubrzava od nule do 100 km/h. Štedljiva strana modela Golf GTE takođe je impresivna: prosečna potrošnja iznosi svega 1,5 litar benzina na 100 kilometara i 11,4 kWh/100 km (u NEFZ3 ciklusu). To odgovara emisiji CO2 od svega 35 grama po kilometru. U čisto električnom modu GTE ima autonomiju vožnje od 50 km i dostiže ukupan domet od 940 km.

Novi Golf GTE je ujedno vozilo sa nultom emisijom (ZEV, Zero-Emission-Vehicle), sportski automobil Sportwagen i vozilo za duga putovanja.


1Golf GTE, potrošnja goriva u l/100 km: 1,5 (kombinovano), emisija CO2 u g/km: 35 (kombinovano), energetska klasa efikasnosti: A+

2e-Golf: potrošnja struje u kWh/100 km: 12,7 (kombinovano), emisija CO2 u g/km: 0 (kombinovano); energetska klasa efikasnosti: A+

3NEFZ: novi evropski ciklus vožnje za automobile sa plug-in hibridnim pogonom

 

Volkswagen Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *