Za opušten početak godišnjeg odmora: prefinjena Opelova oprema za putovanja

“Kako, molim? Sve ovo treba da ponesemo sa sobom? Nemoguće!” Mnoge je strah već od same pomisli šta sve treba spakovati u automobil pre odlaska na porodični godišnji odmor. Sa individualnom Opelovom opremom, koja znači kraj takvom haosu, nema mesta strahu. Posebne konzole, pregradni stubovi i mreže garantnuju ne samo bezbedno odlaganje, nego i jednostavan pristup svemu što vam je potrebno. Putovanje automobilom ima veliki broj prednosti, a posebno za porodice sa decom. Sa sobom mogu da ponesu sve; od dečjih kolica do bicikala i treking štapova.

“U paleti naše dodatne opreme, uključujući i pakete FlexOrganizer, se nalazi preko 50 klasa proizvoda. Korisnicima pomažu kod urednog odlaganja prtljaga a ujedno povećavaju bezbednost,” tvrdi Peter Kristijan Kispert, potpredsednik kompanije Opel odgovoran za prodaju i postprodajne usluge. “Za duga putovanja sa decom lično savetujem adapter FlexConnect, koji omogućava postavljanje tableta na naslon za glavu prednjeg sedišta, kako bi se deca za vreme vožnje mogla zabavljati gledajući različite sadržaja.”

Kod pakovanja je najvažnija bezbednost

Pre nego što krenete na put imajte u vidu pre svega bezbednost: u slučaju naglog kočenja nepričvršćeni prtljag se pretvara u opasne projektile. Paket FlexOrganizer za nove modele Astra Sports Tourer, Insignia Sports Tourer i Country Tourer te Zafira Tourer, predstavlja odlično rešenje, a u ponudi je već po ceni od 110 evra (preporučena prodajna cena u Srbiji). Deo toga paketa su i podesive trake, sa kojima predmete možete pričvrstiti na vođice. U mreže sa strane ili u vodonepropusne kutije možete spakovati manje predmete, poput kompleta prve pomoći ili trougla upozorenja, kako bi uvek bili pri ruci. Opelova pregradna mreža FlexOrganizer ili pregradni stub FlexRail omogoćavaju deljenje prtljažnika na dva odvojena dela i spreprečavaju klizanje kesa, torbi ili drugih predmeta. Time se povećava funkcionalnost prtljažnika, a ujedno se, pomoću različitih elemenata, održava red u prostranom prtljažniku, uz zaštitu od ogrebotina. Dodatna pogodnost je lak pristup kompletu prve pomoči i trouglu upozorenja, obzirom da ovi elementi nisz zatrpani gomilom prtljaga.

Opel dodatna oprema_1

FlexFloor, pokretno dno prtljažnika u znatnoj meri doprinosi poboljšanju ergonomije. Velurom tapicirano dno omogućava jednostavno odlaganje i iznošenje stvari kod modela Insignia Sports Tourer, a dostupno je u crnoj ili smeđoj boji. Može se pomeriti za 40 centimetara prema spolja, na njega možete staviti predmete, teške do 120 kilograma, tako da ne morate teže komade prtljaga dizati u prtljažnik.

Manje predmete poput plišanih igračaka, knjiga i drugih igračaka možete spremiti u kutiju sa poklopcem na zadnjem sedištu. Deca će uvek znati gde se nalaze njihove omiljene igračke i neće vas stalno zapitkivati: »Gde je moj meca?« Posebna transportna kutiju sa poklopcem je kreirana za prtljažnik modela Opel ADAM. Na raspolaganju su, naravno, tri različite variante, obzirom da je reč o šampionu individualizacije. Unutrašnjost je tapicirana, a uz pomoć pregradnih zidova može se podeliti na tri odeljka. Praktično svi Opelovi modeli imaju poseban elemenat, koji se ubacuje u držač za piće, a u kojem se mogu čuvati beleške, pribor za pisanje, maramice i kozmetika.

U drugom redu nikad nije dosadno: FlexConnect oduševljava (i) decu

Opel nudi rafinirana rešenja i u oblasti savremenih sistema za informisanje i razonodu. Držač za pametne telefone FlexDock ide uz modele ADAM, Corsa i Zafira Tourer. Ako je pričvršćen na armaturnu ploču omogoćava Vam upotrebu navigacionog sistem na vašem pametnom telefonu. Ujedno FlexDock bez dodatnih kablova puni telefon, što je još jedna od važnih prednosti.

Opel dodatna oprema _2

Sledeći svestrani dodatak je adapter FlexConnect, čija namena je da pruži više bezbednosti i razonodu prilikom putovanja u većini Opelovih modela. Kuka na adapteru kojeg pričvrstite na naslonjač za glavu prednjeg sedišta, zadržava kese, da ne odlete prilikom naglog kočenja. U kombinaciji sa nosačem tableta iPad ili Samsung Galaxy deca na zadnjim sedištima mogu da uživaju u gledanju različitih sadržaja, dok roditelji mogu da se skoncentrišu na vožnju.

Opel dodatna oprema_3

FlexFix za porodične odmore sa biciklima

Vožnja biciklom predstavlja omiljeni vid relaksacije nakon stizanja na željeni cilj. Ugrađeni sistem FlexFix, razvijen od strane Opela se pokazao kao odličan izbor za ovu potrebu. On omogućava jednostavan i bezbedan prevoz čak do 4 bicikla. Nosač bicikla se postavi za svega nekoliko sekundi bez posebnog oruđa. A kada vam nije potreban sklopite ga u zadnji branik.

Opel dodatna oprema

Patentirani Opelov sistem na raspolaganju je za modele ADAM, Corsa, Meriva, Mokka i Zafira Tourer po ceni koja počinje od 250 evra (preporučena prodajna cena u Srbiji).

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *