Ženeva: Mazda predstavlja Evropi potpuno novi CX-5

Mazda obeležava 50. godišnjicu nastupa na Međunarodnom auto salonu u Ženevi evropskom premijerom potpuno novog CX-5, drugom generacijom svojeg izuzetno popularnog kompaktnog SUV-a. Na središnjem delu štanda izloženi su i za 2017. godinu osveženi gradska Mazda2 i kompaktni SUV CX-3.

Novi CX-5 takođe koristi adute koji su generaciju na odlasku učinili najprodavanijim Mazdinim modelom u Evropi. Karakteristična Jinba Ittai priroda prvog modela, s kojim je i predstavljena celokupna SKYACTIV tehnologija, sada je evoluirala u skladu sa Mazdinom filozofijom kod koje je u središtu čovek, kako bi svi putnici u vozilu mogli da dele osećaj sjedinjenosti vozača i automobila. Najbolji primer takvog pristupa je intuitivna unutrašnjost, znatno poboljšana udobnost i ergonimija, uključujući u ovoj klasi retko viđeni aktivni vozački displej sa projekcijom na vetrobransko staklo.

Udobnost vožnje takođe je poboljšana zahvaljujući novim sedištima koja ne umaraju, boljoj izolaciji kabine, kao i unapređenom vešanju i pogonskim agregatima. Serijski sistem G-Vectoring Control (GVC), koji istovremno poboljšava upravljivost i sigurnost, samo je jedan od najnovijih Mazdinih dodataka za povećanje aktivne sigurnosti dostupnih u novom CX-5. Spolja, niža linija krova i minimalistički dizajn donose čvrsti sportski, a opet rafinirani izgled, koji se verovatno najbolje odražava u Soul crvenoj Crystal boji, novoj premium boji sa pojačanom dubinom i sjajem nalik onom kod dragog kamenja.

Otelotvorujući Mazdinu strast za užitkom u vožnji u svakom automobilu koji proizvodi, za 2017. godinu osveženi Mazda2 i CX-3 nude još bolje vozne karakteristike, mada su i do sada bili među najboljima u svojim kategorijama. GVC i kod njih postaje serijska oprema kod svih varijanti, a oba modela sada dolaze sa proširenom paletom i-ACTIVSENSE sistema za povećanje aktivne sigurnosti, koji između ostalog koriste benefite nove tehnologije prednje kamere. Mazda je napravila veliki napredak u smislu udobnosti i rafiniranosti unutrašnjosti, unapređujući brojne elemente, od displeja, preko upravljača, pa sve do završne obrade. Pritom je nagrađivani spoljašnji izgled uglavnom ostao nepromenjen.

S početkom marta i 87. Geneva Motor Show-a Mazda ulazi u poslednji mesec fiskalne godine koja završava 31. marta i u kojoj je na dobrom putu ostvarenja rekordne globalne prodaje vozila. Pritom krosoveri čine 39% ukupne prodaje. Japanski proizvođač je takođe objavio dvocifreni rast prodaje u Evropi već četvrtu godinu za redom, prvenstveno zahvaljujući odličnim tržišnim rezultatima SUV-ova serije CX.

Modeli za 2017. godinu biće raspoloživi u toku proleća, dok će se potpuno novi CX-5 u prodaji pojaviti pred leto. Sva tri modela, zajedno sa ostatkom Mazdine ponude, mogu se razgledati na štandu 5150 u paviljonu 5.

 

Mazda Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *