„Zlatni volan“: Alfa Romeo Giulia proglašena za najlepši automobil 2016. godine

Čitaoci časopisa Auto Bild i Bild am Sonntag, i stručni žiri, proglasili su model Alfa Romeo Giulia za „Najlepši automobil“, dajući mu znatno više glasova nego drugim modelima. Time je kolekciji titula koje je osvojio ovaj italijanski sportski automobil dodata još jedna nagrada. Novi model Alfa Romeo Giulia proglašen je za „Najlepši automobil“ u takmičenju „Das Goldene Lenkrad“ („Zlatni volan“). Ova nagrada, osvojena po prvi put, uvećala je izuzetnu kolekciju međunarodnih nagrada koje je osvojio novi sportski automobil brenda Alfa Romeo.

Čitaoci časopisa Auto Bild i Bild am Sonntag i žiri koji se sastojao od 29 stručnjaka automobilske industrije koji su većinski glasali za ovaj model. Među članovima žirija bili su svetski šampioni u reliju Valter Rerl i Sebastijen Ogier, DTM šampion Matias Ekstrem i dizajner Andrea Zagato.

alle-sieger-des-goldenen-lenkrads-2016-1200x800-56e94b9f0eddfbcc

Uzbudljiva Giulia, koja je kreirana u Centro Stile Alfa Romeo, predstavlja nov izraz najbolje italijanske tradicije koja kombinuje usklađene proporcije, linearan stil, materijale visokog kvaliteta, sa naglašenim sofisticiranim elementima od aluminijuma, drveta i kože. Sve to ukrašeno legendarnim elementima, sa korenima u istoriji dugoj preko sto godina, od kojih je najznačajnija detelina sa tri lista, nesumnjivo najpoznatiji simbol Alfa Romeo dizajna.

das-goldene-lenkrad-2016-1199x800-412999b21d85848b

Nagradu „Zlatni volan“, koja se dodeljuje od 1976. godine, a ove godine je podeljena u sedam kategorija, Alfa Romeo je osvojio 2011. godine za reklamnu kampanju „Ja sam Giulietta“. Alfa Romeo 147 ju je osvojio u svojoj kategoriji vozila 2000. godine, dok je 1995. godine nagrada „Zlatni volan“ za kategoriju kupe vozila pripala modelu Alfa Romeo GTV.

 

FCA Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *