2013. prodato je 1,22 miliona Corolla širom sveta

Toyota Motor Sales (TMS), SAD objavila je podatke o globalnoj prodaji Corolle u 2013, koja iznosi impresivnih 1,22 miliona primeraka (prema internim podacima na osnovu individualne prodaje vozila svojih distributera). Povećanje od 5% u odnosu na prethodnu godinu potvrđuje višegodišnju popularnost Corolle među brojnim lojalnim vozačima u oko 150 zemalja sveta.

 
„Corolla predstavlja međunarodno lice Toyote, koje svaki dan dopire do miliona ljudi širom sveta“, rekao je Bill Fay , potpredsednik i generalni direktor Toyota grupacije. „Titula najprodavanijeg modela na svetu govori o zadovoljstvu i odanosti naših kupaca, kao i o emocijama koje gaje prema Corolli i Toyoti.“

Zahvaljujući nedavnom novom izdanju sa naglašenim atraktivnim dizajnom i nižom potrošnjom goriva, ukupna prodaja Corolle širom sveta, od trenutka predstavljanja modela 1966, do februara 2014, dostigla je 40.720.000 primeraka, čime je stekla titulu najprodavanijeg automobila svih vremena.

Corolla Altis A4 Size Leaflet f&b_1

Na osnovu Toyotine analize Polk o registracijama novih vozila prema podacima iz IHS Automotive, koja beleži 96% obima novih vozila u svetu, Corolla je u 2013. godini najprodavaniji model sa 1.098.524 miliona registrovanih vozila širom sveta.

Ovaj broj uključuje Corollu sedan i ostale varijacije imena spomenutog modela, kao što su Corolla AXIO, Corolla Altis i Corolla EX. Oznake „AXIO“, „Altis“ i „EX „ označavaju nivoe opreme Corolle sedan u različitim delovima sveta, uključujući Japan. Uključeni su i Corolla Fielder i Rumion, karavanske verzije modela.

Ovo je važno istaći s obzirom da Toyotini konkurenti iz ‘ukupnog broja prodatih vozila’ isključuju različite karoserijske verzije Corolle ne bi li umanjili rezultat, ne sabirajući prodaju sedan i karavan verzija u svetu (Corolla Axio, Corolla Altis, Corolla EX, Corolla Fielder i Corolla Rumion).

corolla_axio

U SAD-u, nova Corolla je ostvarila prodaju više od 300.000 jedinica u 2013, što je 4% povećanja u odnosu na prethodnu godinu. 97% svih Corolla prodatih u SAD-u prošle godine su proizvedene u Severnoj Americi.

Corolla je proglašena najsigurnijom kupovinom u 2013, od strane Instituta za sigurnost na putevima (IIHS), a dobila je i 5 zvezdica za sveukupnu sigurnost od tela državne uprave „Highway Traffic Safety“ (NHTSA) , što je najviša ocena koju daje ova agencija.

 

Toyota Srbija PR

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *