47. Srbija reli – Užice od 19-21.09.2014.

U Auto-moto savezu Srbije je u utorak održana konferencija za medije povodom 47. Srbija relija, našeg najvećeg i najprestižnijeg automobilskog takmičenja, koje počinje ceremonijalnim startom u petak 19. septembra u 20 h na Centralnom gradskom trgu u Užicu, a završava se  u nedelju, 21. septembra tekuće godine. Otvoreni šampionat organizuju  AMSS  i dva vodeća srpska kluba, beogradski „MM Power“ i „Užice Rally Team“.

Srbija reli boduje se za Evropski reli trofej, otvoreni AMS šampionat Srbije, kao i šampionat BIH iz koje nam na ovo takmičenje stiže čak 6 posada. Promoter relija je srpski as Dušan Borković, reprezentativac Srbije u Svetskom prvenstvu turističkih automobila (WTCC). Borković  će i zvanično otvoriti trku a prisutini će imati  priliku da ga vide na delu.  “Voziću kao predvozač ispred svih takmičara, gledaću da ne vozim prviše brzo a da ipak bude atraktivno za publiku, da dobro odradim “posao” i prenesem stvarno stanje na putu posadama koje se trkaju posle mene”, rekao je Borković.

srbijareli02

U ime AMSS, prisutnim predstavnicima medija, obratio se i gospodin Dejan Stojić, zamenik generalnog sekretra, legenda srpskog automobilskog sporta. “Kao takmičar sam isključivo razmišljao o brzini, a sada  kao organizator i pokrovitelj, najviše mi je stalo do bezbednosti. Sve stručne službe su uključene i dale su saglasnost, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, a na terenu će dežurati ekipe hitne pomoći, vatrogasci, kao i šlep službe AMSS. Istakao bih naročito, odličnu saradnju sa MUP Srbije, koje je ključni partner AMSS kao organizatora  47. Srbija relija”, rekao je Stojić.

srbijareli01

Igor Marković iz “MM Power kluba “ je ispred organizatora izrazio zadovoljstvo odzivom 27 posada do sada, kao i činjenicom da se 47. Srbija reli vratio pod okrilje AMSS.  “Čeka nas 12 specijalnih ispita, u subotu šest na tri lokacije i u nedelju takođe šest, na istim lokacijama samo u suprotnom smeru, što u Srbiji odavno nije bila praksa. Startni broj jedan poneće ukrajinac Oleg Saliuk a raduje me što će se kao učesnik pojaviti i dugogodišnji strani takmičar otvorenog srpskog relija, Krun Dončev iz Bugarske. Učestvovaće i aktuelni šampion Srbije Vladica Rabrenović, kao i takmičar Todor Stamenković, a u poslednji čas stigla je i prijava Murata Bostandžija iz Turske, lidera tamošnjeg šampionta”, rekao je Marković prenoseći još i  apel direktora 47. Srbija relija, gospodina Ivana Jevtića upućenog publici, koja će stajati i u obeleženim izdvojenim zonama za publiku na potpuno bezbednim mestima: “Ponašanje i organizacija publike tokom trajanja specijalnih ispita, značajno doprinosi oceni stranih posmatrača i sportske komisije, koja nam ubuduće može doneti i znatno veći koeficijent bodovanja, samim tim veću posetu učesnika domaće, strane publike kao i turista”.

srbijareli04

Konferenciji je prisustvovala i jedina srpska ženska posada koja će nastupiti na ovom takmičenju, Yovana Jovanović i Nataša Tunguz, i kroz razgovor sa novinarima o uspesima i planovima u automobilskom sportu, kojim se za sada u većini bave muškarci, Jovanovićeva je obećala da će voziti bez straha od muške konkurencije.

srbijareli03

 

AMSS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *