5. Auto-moto fest

U periodu od  04-06.10.2013. godine, u Nišu je po peti put održan Sajam automobila, motora i prateće opreme pod nazivom „Auto-moto fest“.  Iako je ova manifestacija po obimu manja od beogradskog Salona automobila i novosadskog Sajma motornih vozila, izlagači su se potrudili da predstave sve najbitnije modele iz svoje ponude, a imali smo priliku da vidimo i nekoliko premijera. Uz malo bolju organizaciju, očekujemo da će narednih godina i ovaj sajam u Nišu imati veću podršku od strane uvoznika i distributera, a samim tim i veću posećenost.

Bros Auto, ovlašćeni diler i serviser za Audi i Seat, izložio je premijerno model Audi A3 Limousine, a pored ostalih modela iz Audijeve game, najzapaženiji je svakako bio A7 Sportback.Vrlo značajna premijera je i Fiatov model 500L Living, produžena verzija sada već vrlo popularnog 500L, koji se takođe našao na štandu Fiata.
Konkurencija ne spava, pa je Ford izložio model B-Max kao konkurent 500L, sada i sa konkurentskom cenom.


Korejski proizvođači su putem svojih distributera predstavili više modela, ali su najzapaženiji bili predstavnici C segementa u karavan izvedbi, dva najveća konkurenta i30 i ceed.Kompanija Raavex group je predstavila Chevrolet i Toyota vozila, gotovo celu gamu, a glavnu ulogu je imao Chevrolet Trax, novi model ovog proizvođača koji treba da pomrsi konce u takozvanom „krosover“ segmentu.Toyota sa novom Corollom i RAV4 svakako ima šta da ponudi svojim kupcima.I Seat je imao svoje mesto u hali Čair, a predstavljenja su dva modela, Leon i Toledo, koji smo videli i na Salonu automobila u Beogradu.


Od široke game Renaultovih modela, ovde je predstavljen samo jedan deo. Atraktivni, novi Clio i Captur, bili su zvezde štanda i privukli su veliki broj posetilaca.Svakako, ne možemo izostaviti modele Mazde, koji se još uvek slabo viđaju na našim ulicama pa su prava atrakcija za posetioce sajmova automobila.


Pored ovde navedenih posetioci su mogli videti još puno modela, a bilo je prisutno još nekoliko distributera.

Da bi ova manifestacija sa pravom nosila naziv „Auto-moto fest“ očekivano je bilo da budu izloženi i motocikli. Nažalost, samo nekoliko, ali nije bilo prostora za više.


U jednom uglu našlo se prostora i za jedan oldtimer koji je gotovo neprimetno stajao i branio čast starijih generacija automobila.


Nadamo se da će sledeće godine ova manifestacija okupiti veći broj distributera, a samim tim i veći broj posetilaca i kupaca.

Na kraju, specijalan pozdrav za posetioce Garaža bloga i foruma od hostesa ovogodišnjeg Auto-moto festa u Nišu.Sve slike sa 5. Auto-moto festa možete pogledati u web galeriji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *