4. Garaža skup

Četvrti skup članova Garaža foruma organizovan je 22.09.2013. godine, na Fruškoj Gori. Već po broju prijavljenih očekivalo se da ovo bude jedan od najvećih skupova, a tog dana se na Fruškoj Gori okupio najveći broj članova foruma do sada. Vremenska prognoza nije obećavala, ali je na kraju vreme bilo idealno za okupljanje na otvorenom prostoru. Organizatori su se potrudili da svi budu zadovoljni i nadaju se da će naredni skup biti još masovniji. Pokušaćemo da uz fotografije i kratak opis prenesmo zbivanja i atmosferu sa ovog skupa.

Organizatori moraju da porane, ali na to su već navikli. Mesto je zauzeto na vreme i polako je ekipa počela da se okuplja, a kad je stigla kolona iz Beograda zauzeta je skoro cela livada. Ko je stigao zauzeo je hladovinu, a ostali su krenuli u detaljan pregled voznog parka. Posebno su bili interesatni modeli koji su skoro kupljeni, pa je njima posvećena najveća pažnja.

Dosta pažnje privlači i jedan Mercedes koji je već godinama poznat na Garaža forumu, ali kad god dođe na skup uvek je kao nov, a sada i sa posebnim detaljima koji ga izdvajaju od drugih.

U međuvremenu su roštilj majstori radili punom parom, jer je trebalo nahraniti ovoliko gladnih forumaša. Ovaj put je Nebojša preuzeo stvar u svoje ruke, a glavni roštilj majstor Dragan je bio tu da ga posavetuje.
Red za vruć roštilj je bio podugačak, a tražila se i lepinja više, pa su organizatori išli hitno u potragu za još hleba što su i uspeli da obezbede.
Nakon što su ruke umašćene bio je red i da se ispipa najatraktivniji i najsnažniji automobil na skupu, Golf R poznatiji na forumu kao „crveni auto“. Ovaj automobil su svi rado zagledali, a oni srećniji su se i provozali sa njim.Evo i ostatka voznog parka, koji je zauzeo dobar deo prostrane livade na Fruškoj gori. Neki su došli prvi put da upoznaju društvo sa foruma pa su pojedini automobili viđeni prvi put uživo, a jedan član je bio specijalno zadužen za testiranje modela Fiat Punto, obzirom da taj model poznaje bolje nego radnici koji ga sklapaju u fabrici.


Na kraju jedno interesatno vozilo koje je više puta prošlo pored nas pa je svakako zaslužilo i da se nađe u ovom izveštaju sa 4. Garaža skupa.


Vreme, kao i uvek, je ograničavajući faktor tako da su se forumaši razišli u kasnim poslepodnevnim časovima. Nažalost, do proleća sledeće godine neće biti ovakvih skupova na otvorenom, ali druženje ostaje na mesečnom nivou, svake prve subote u mesecu kod Arene.

Za sledeću godinu organizatori planiraju još veće i kvalitetnije skupove, ali neka planovi ostanu tajna i iznenađenje.

 

 

 

One thought on “4. Garaža skup

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *